Comença Dansa València amb un cicle d'espectacles al Museu de Belles Arts

El festival, que s'inicia aquest cap de setmana amb el cicle "Moviments Urbans", també acollirà trobades professionals, tallers i presentacions de llibres, tot fins al 18 d’abril

Dansa València 2021
10 d'abril 2021 - 06:30

Comença Dansa València. En el seu afany per acostar els llenguatges del moviment a nous públics i espais no convencionals, el festival organitzat per l'Institut Valencià de Cultura ha programat cicles i trobades professionals, tallers i presentacions de llibres. Tot fins al 18 d’abril.

L’edició d’enguany s'iniciarà aquest cap de setmana al Museu de Belles Arts, amb el cicle "Moviments Urbans" que engloba huit espectacles i és fruit d’un acord amb la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València. 

El pati de l’ambaixador Vich i les sales de retaules medievals seran els escenaris per a la representació de quatre peces breus. La directora del festival, María José Mora, ha explicat durant la presentació que entre els objectius d’aquesta edició està el de crear un espai de difusió, intercanvi i cooperació entre diferents agents del sector de la dansa i els espectadors. En aquesta primera jornada col·labora el Circuit Nòmada de Fira Tàrrega.

Roda de premsa de presentació de Dansa València 2021
Roda de premsa de presentació de Dansa València 2021 / À Punt

A les 11:30 serà el torn d'Àngel Duran, amb  The Beauty of It. El ballarí i coreògraf  -primer premi de l’Internationales Solo Tanz Theater Festival Stuttgart 2018- exposa la lluita entre el conscient i l’inconscient, així com la fragilitat humana. La peça s’inspira en els documentals científics divulgatius dels anys cinquanta i en les teories de Carl Jung. 

La veterana companyia Mal Pelo, codirigida per Pep Ramis i la castellonenca María Muñoz, agafa el testimoni a les 12:00 hores amb Bach, un estudi del moviment, la mirada, el ritme, la respiració i la presència a partir d’una selecció de preludis i fugues dels dos llibres que configuren El clavecí ben temprat, compost per Johann Sebastian Bach al segle XVIII. 

Tangen|Benzal (Ontinyent) representa Carretería a les 13:00 hores, a les sales de retaules medievals, una reflexió en forma coreogràfica sobre les relacions personals. La jornada finalitza a les 13:15 hores amb ‘Rise’, una proposta de Wonderground (Barcelona), en la qual la catalana Roser Tutusaus i l’israelià Tom Weksler mantenen en equilibri la poesia i el detall amb la cruesa dels seus moviments.

Variada programació paral·lela

En paral·lel a la programació d’espectacles, Dansa València ha preparat una oferta variada d’activitats paral·leles tant per a professionals com per al públic interessat en les arts del moviment. Tallers, trobades, classes magistrals, col·loquis amb artistes en acabar les funcions, presentacions de llibres i projecció d’audiovisuals són algunes de les propostes.

Aquesta programació ampliada ha creat espais de treball per a establir connexions entre professionals, amb activitats realitzades amb associacions professionals i amb les xarxes estatals de programació. També s’hi han dissenyat activitats de formació i estudi, destinades al món educatiu i al públic interessat en la dansa. 

També et pot interessar

stats