Comença el congrés internacional Mediterrani, Festa i Carnestoltes. Homenatge a Luis García Berlanga

José Sacristán i José Luis García Berlanga fan una aproximació a l’obra de l’artista i la seua comicitat càustica

La càtedra Berlanga de la Universitat CEU de València organitza el congrés Mediterrani, Festa i Carnaval. Homenatge a Berlanga

Aquest dijous s’ha estrenat a València el congrés internacional Mediterrani, Festa i Carnaval. Homenatge a Luis García Berlanga organitzat per la càtedra Berlanga de la Universitat CEU de València amb motiu del centenari del naixement del cineasta.

Una trobada que farà un repàs al caràcter còmic i càustic de la seua filmografia i que se centra en la mirada festiva i mediterrània del director valencià.

Els informatius d'À Punt Mèdia han parlat amb l'actor José Sacristán i el fill del cineasta, José Luis García Berlanga, que ens han fet una aproximació a l’obra de l’artista. 

Sacristán ha dit que es considera molt més que un actor a les ordes de Berlanga i que és més prompte un còmplice de l'aventura cinematogràfica del cineasta valencià, i ha assegurat a À Punt NTC que la grandesa de Berlanga residia en el fet que tota la seua obra estava impregnada del que és “la punyetera vida”, vista per un home genial amb una precisió coreogràfica impressionant. A més, afegeix, el seu cinema és etern perquè no pontifica.

Pel que fa al fill del cineasta, ha explicat que, en contra del que li suggereix tot el món arran de la pandèmia, ella considera que Berlanga no hauria fet mai una pel·lícula sobre ella perquè es tracta d’un assumpte massa seriós. 

La narrativa berlanguiana no s'entén sense la comicitat càustica. Una mirada estètica festiva, un to esperpèntic i un humor grotesc i pirotècnic. I és aquest l'espectacle de mediterraneïtat que s'apropia de tota la seua obra, el que ara estudien els seus coneixedors conscients que aprendre de l'absurd de Berlanga és un exercici d'intel·ligència. 

També et pot interessar

stats