Comença Cinema Jove en una versió reduïda a causa de la pandèmia

Des d'aquest dissabte i fins al 9 de desembre es projectaran curtmetratges, websèries i quatre llargmetratges en primícia.

Fotograma de la pel·lícula Esclats de llum, dirigida per Nacho Ruipérez
Fotograma de la pel·lícula Esclats de llum, dirigida per Nacho Ruipérez / Cinema Jove

Després d'haver de cancel·lar el festival al juny per la incidència de la Covid-19, la 35 edició de Cinema Jove comença aquest dissabte a València. Aquest festival internacional que any rere any marca l'inici de l'estiu, s'ha adaptat a la nova situació i ha reduït el nombre de categories, de projeccions i d'aforament. També s'han eliminat les gales d'inauguració i de cloenda. Unes mesures que s'han decidit amb la intenció de no cancel·lar l'esdeveniment, que finalitzarà el 9 de desembre.

El director del Festival, Carlos Madrid, ha explicat a À Punt Notícies que com a promotor ha experimentat sensacions contradictòries: "a l'estímul i la voluntat perquè Cinema Jove se celebrara, a les ganes de mostrar la programació al públic, s'ha oposat, sobretot, la incertesa".

Aquesta mostra promoguda per l'Institut Valencià de Cultura per a donar suport al talent jove redueix la programació, que constarà de les habituals seccions de curtmetratges i websèries a competició, i inclourà la projecció d'una selecció de llargmetratges fora de concurs. Així mateix, la trobada audiovisual de joves s'ha adaptat a una versió en línia.

En Cinema Jove es projectaran quatre llargmetratges en primícia, dels quals tres són valencians. S'hi podran veure els documentals Pérez Arroyo, alma de animador, dels directors Carles Palau i Raúl González Monaj, i Batega!, d'Andreu García. Així mateix, s'ha programat Esclats de llum, de Nacho Ruipérez, i Jesus Shows You The Way To The Highway, de Miguel Llansó.

També et pot interessar

stats