Comença la 76a edició del Festival de Canes

Cap pel·lícula espanyola competeix per la Palma d’Or, tot i que el certamen estrenarà el western d’Almodóvar Extraña forma de vida

La 76a edició del Festival de Canes ret homenatge a l'actor Michael Douglas / Efe

Comença aquest dimarts la 76a edició del Festival de Canes. Fins a 21 pel·lícules competeixen per la Palma d’Or en un certamen que s’espera, com és habitual, plagat d’estreles. L’únic guardó que ja es coneix és el de l'actor Michael Douglas, que als seus 78 anys rebrà la Palma d’Honor com homenatge a la seua trajectòria cinematogràfica. 

Canes està empaperada amb una de les seues muses en el cartell oficial del festival: Chaterine Deneuve dona la benvinguda a una edició que ve carregada de pel·lícules. La secció oficial tindrà una bona selecció de cineastes reconeguts, molts d’ells veterans com Ken Loach, Wim Wenders o Nanni Moretti. 

Però no només les obres d’autor captaran l’atenció dels més cinèfils. També es presenten alguns dels títols més esperats en la part comercial, com l’últim treball de Martin Scorsese, Killers of the flower moon, protagonitzada per Robert de Niro i Leonardo DiCaprio, o la primícia de la quinta entrega d’Indiana Jones, de nou amb Harrison Ford.

Cap producció espanyola opta a la Palma d’Or, però la presència serà important. Es podrà veure l’estrena del western de Pedro Almodóvar, Extraña forma de vida, i el nou treball de Víctor Erice, Cerrar los ojos. A més, el festival recordarà la figura del director Carlos Saura, amb la projecció d’una còpia restaurada de Carmen.

També et pot interessar

stats