Comença la 34a edició de Cinema Jove

Deu llargmetratges competeixen en la Secció Oficial del festival, que durarà fins al 28 de juny.

Comença la 34a edició de Cinema Jove
Comença la 34a edició de Cinema Jove

La 34a edició del Festival Cinema Jove de València comença aquest divendres amb deu llargmetratges que competeixen per la Secció Oficial del festival. Del 21 al 28 de juny es projectaran desenes de pel·lícules, entre llargmetratges i curtmetratges, de nivell internacional, amb una característica que marca el contingut de les obres: la joventut dels autors, per la limitació d'edat a 40 anys.

Dels deu projectes que competeixen en la Secció Oficial, sis són òperes primes: els procedents de Geòrgia, Noruega, els Països Baixos, Israel, la Xina i Corea del Sud; i la resta, provinents de l'Argentina, el Brasil, els EUA i Alemanya, que es corresponen a segones incursions dels autors.

Els deu llargmetratges que concursaran en la Secció Oficial i que es projectaran en la Filmoteca són: Thunder road (EUA), Harajuku (Noruega), Los miembros de la familia (Argentina), Light as feathers (Països Baixos), The dive (Israel), A first farewell (Xina), Domingo (Brasil), The last to see them (Alemanya), Parade (Geòrgia i Rússia) i House of Hummingbird (Corea del Sud).

A més, també en la Secció Oficial, però en l'apartat de curtmetratges, es disputaran el màxim guardó 49 propostes de diversos gèneres, estils i procedència, que es distribuiran en deu programes. Algunes d'aquestes peces arriben a València avalades per reconeixements en els festivals South By Southwest d'Austin, la Berlinale, Toronto, Tòquio i Busan.

Hi destaca la varietat de gèneres, estils i procedències, on hi ha 14 propostes espanyoles -sis valencianes-, així com altres dels Estats Units, el Canadà, la Xina, l'Argentina, França, Polònia, Grècia i Portugal. Entre l'oferta prevista hi ha 15 documentals i 8 treballs d'animació.

Retransmissió de la gala d'inauguració per À Punt Mèdia

Els recordem que la televisió d’À Punt Mèdia retransmetrà aquest divendres, a partir de les 18:30 hores, la gala d’obertura de la 34 edició del Festival Internacional de Cinema Jove.

Serà la primera vegada que la televisió pública valenciana emeta la gala inaugural d’aquest certamen audiovisual dirigit a joves talents, com ha explicat Carlos Madrid, director de Cinema Jove en una entrevista en Les Notícies del Matí.

El festival se celebrarà entre el 21 i el 28 de juny.

També et pot interessar

stats