Comença la 33 edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani

El festival, del que À Punt Mèdia és mitjà oficial, va nàixer als anys huitanta i feia 7 anys que no se celebrava.

La 33 edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani

La 33 edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani s'inaugura aquest dijous, després de set anys sense un festival que va nàixer als anys huitanta amb la intenció d'aglutinar tota la producció cinematogràfica de l'àrea banyada pel Mediterrani. 

Aquest any torna amb el repte d'atraure tant experts com aficionats amb pel·lícules de qualitat que no es troben, habitualment, en els circuits comercials. À Punt Media és el mitjà oficial de la Mostra. 

En 2011 es va celebrar l'última Mostra de València-Cinema del Mediterrani, una víctima més de les retallades de la crisi i set anys després torna renovada. En la secció oficial, 11 pel·lícules de 12 països de l'arc mediterrani es projecten per primera vegada a Espanya

Les dones seran les protagonistes, tant les actrius i les directores com les pel·lícules, les històries tracten les seues problemàtiques.  

L’aportació valenciana ve de la mà del director alacantí Adán Aliaga amb una pel·lícula gravada a Tabarca i que parla dels sentiments per la terra en què s'ha nascut.

La 33 edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani ret homenatge a dos valencians destacats recentment desapareguts: el músic Carles Santos i el productor Josep Anton Pérez Giner. Tambe ofereix un cicle sobre cine negre francés, un altre sobre el nou cine palestí i un concert de bandes sonores a càrrec de la Banda Municipal de València. 

També et pot interessar

stats