Comença el 17é Festival de Cinema d’Alacant

Més d’un centenar de pel·lícules es projectaran en el festival, del qual À Punt Mèdia és mitjà oficial.

Els premiats en la gala d'obertura del festival

Comença la dessetena edició del Festival de Cinema d’Alacant. En una gala que ha retransmés À Punt Mèdia, mitjà oficial del festival, s’ha donat el tir d’eixida a la projecció de més d’un centenar de pel·lícules que, repartides en diverses categories, formen part de la programació. Sis llargmetratges competiran per la Tessel·la d’Or a la millor pel·lícula, el premi gros d’aquesta festa del cinema.

La gala inaugural també ha servit per a homenatjar la relació de diversos artistes amb el món del cinema. La xef il·licitana Susi Díaz ha rebut el Premi Gastrocinema i, durant el seu discurs, ha reivindicat l’esforç dels professionals tant del món del cinema com el de la restauració, que amb la crisi del coronavirus estan passant per grans dificultats. Més tard, l’actor Pedro Casablanc ha rebut el Premi d’Honor del festival, que reconeix la seua dilatada trajectòria en el món de l’actuació. Rodrigo Sorogoyen ha rebut el premi Lucentum, que s’atorga a directores i directors de cinema. Així mateix, el premi Ciutat d’Alacant, destinat a joves talents ha sigut per a l’actriu Marta Etura.

La gala l’ha presentada per l’actor i presentador Luis Larrodera, que ha estat acompanyat per l’actuació musical del grup Mailers. El director del festival, Vicente Seva, ha volgut destacar l’esforç de l’organització del festival per a oferir “una programació més amplia i més diversa” que els anys anteriors. D’altra banda, Seva ha remarcat que “la cultura afavoreix l’entesa entre les persones per a construir una societat millor”.

També et pot interessar

stats