Ciudad Jara, el grup amb més nominacions de la tercera edició dels Premis Carles Santos

Badlands, Andreu Valor, JazzWoman, Johnny B. Zero i El Diluvi, amb dues nominacions cadascun, també estan entre els més nominats.

Ciudad Jara
Ciudad Jara / Facebook Ciudad Jara

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, Marga Landete, ha donat a conéixer aquest dijous la llista de nominacions de la tercera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana en les 15 categories. L'anunci ha sigut en el marc de la fira Trovam, a Castelló. Ciudad Jara és el grup que ha aconseguit més nominacions en aquests guardons, en concret en tres de les categories. Badlands, Andreu Valor, JazzWoman, Johnny B. Zero i El Diluvi, amb dues nominacions cadascun, també estan entre els més nominats. Els guardons es lliuraren en una cerimònia el 9 de desembre al Teatre Principal d'Alacant.

Un jurat format per membres de les associacions professionals que componen la Taula de la Cultura Valenciana ha decidit les nominacions entre les 304 candidatures presentades. El premi d'honor que atorga Cultura de la Generalitat, així com més detalls de la gala, s'anunciarà durant les pròximes setmanes abans de la cerimònia de lliurament dels guardons.

– En la categoria d’artista o grup revelació els nominats són Laura Esparza i Carlos Esteban per Mare Natura, Pete Lala per Colors, Ana Zomeño per Taller de canciones i MO’Roots per Ressorgiran.

– En la categoria de millor disc de pop trobem Sierra Leona per Cruzar un río, Polock per Romance, Smoking Souls per Translúcid i Néstor Mir per Un immens i infinit continent.

– En la categoria de millor disc de rock els nominats són Badlands per Tornado, Ciudad Jara per Donde nace el infarto, Johnny B. Zero per Metonymy of sound i Indian Hawk per Death & taxes.

– Pel que fa a millor disc de música urbana les nominacions van a JazzWoman per Malèfica, Cactus per Roma, Atupa per Foríssima i BlackFang per A foc lent.

– En la categoria de millor disc de jazz trobem Eva Romero & Manuel Hamerlinck per Victor Young Tribute, Chema Peñalver per Sophisticated clarinet, Pepe Zaragoza per La cala de l’encís i Manolo Valls Quintet per El ball de les muses.

– En la categoria de millor disc de fusió i mestissatge els nominats són Jonatan Penalba per Reversions, Jamaican Jazz Lovers per Titán, Tarquim per A Cuba i Pool Jazz per Indibidingui.

– Els nominats a la categoria de millor disc de cançó d’autor són Pau Alabajos per Les hores mortes, VerdCel per SOS, Andreu Valor per Insurrecte i Eva Gómez per El cel i les formes del vent.

– En la categoria de millor disc de música tradicional les nominacions van a Marala per A trenc d’alba, Christian Penalba per Canvis, Duna per Terra i Urbàlia Rurana per Pastorets i pastoretes. Cançons valencianes de Nadal.

– Pel que fa al millor disc de recuperació de patrimoni musical trobem la Capella de Ministrers per Germanies, Piacere dei Traversi per El mecenatge de Germana de Foix, Ensemble Alfonsí per Instrumentos para loar a Santa María i Plaerdemavida Ensemble per Sons de Llevant.

– En la categoria de millor disc de clàssica contemporània els nominats són Spanish Brass i Albert Guinovart per Les aventures de Monsieur Jules, Cor de Cambra Ad Libitum per Essència, José Luis Estellés per Fin du temps i Amores Grup de Percussió per 30 anys.

– Els nominats en la categoria de millor disc de música per a famílies són Èlia Casanova per Nana, Dani Miquel per Desfem, Marcel el Marcià per Marcel canta Al Tall i Trobadorets per Paco, com ens fas xalar.

– La categoria de millor disseny té com a nominats Virginia Lorente pel disc de Llum Los años líquidos, Enric Alepuz pel disc de Capricornio Uno Doble exposición, Münster Studio pel disc de Nuc Tridimensional i Gerengo pel disc de Ciudad Jara Donde nace el infarto.

– En la categoria de millor cançó els nominats són Badlands per Tornado, Ciudad Jara per Bailé, JazzWoman per Amor i amistat i Johnny B. Zero per Characters.

– La categoria de millor gira té com a nominats Andreu Valor per la gira Insurrecte, Film Symphony Orchestra per FSO Tour 19/20, El Diluvi per Vine amb mi i Harmonia del Parnàs per Harmonia 15.

– Finalment, els nominats en la categoria de millor vídeo són Nil Pagès i Martí Colomer pel vídeo d’El Diluvi L’amor que fem, Icònic Film pel vídeo de La Fúmiga El preparat, Build from the roof pel vídeo de We Used To Pray City Walls i Juan Carlos Cembreros pel vídeo d’Abraxas Techno Project Embrace Capitalism.

També et pot interessar

stats