El circuit Sonora reprén la seua activitat a Villena, Benicarló, Pedreguer i la Pobla de Vallbona

Els grups són els guanyadors i finalistes de la 1a edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

El cantautor Òscar Briz va ser nominat en la categoria de millor disc de pop i com a millor cançó
El cantautor Òscar Briz va ser nominat en la categoria de millor disc de pop i com a millor cançó / Juan Miguel Morales

El circuit de la música valenciana Sonora reprén al gener la seua activitat i visita quatre localitats diferents els dies 24 i 25 de gener en un intens cap de setmana, amb propostes de jazz, pop i rock. Els grups actuaran són els guanyadors i finalistes de la primera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana

Sedajazz Big Band a la Casa de Cultura KAKV de Villena

La banda Sedajazz Big Band actua a la Casa de Cultura KAKV de Villena el dia 24 a les 23:00 hores. Aquesta és una de les formacions més importants del jazz estatal i europeu. Es va fundar el 1991 i té centenars d’actuacions a l’esquena. Va celebrar el seu 25é aniversari amb la peça Compendium. L’obra, signada pel compositor i saxofonista Jesús Santandreu, es desenvolupa de manera simfònica sense intervencions solistes, un fet poc habitual en aquest tipus d’arranjaments.

Compendium va ser guardonat com a millor disc de jazz en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana i s’interpretarà íntegrament.

Òscar Briz i el grup Vera Green al Recinte Firal de Benicarló

El circuit Sonora ha organitzat tres concerts per a l’últim dissabte del mes de gener. En primer lloc, el vocalista Òscar Briz i el grup Vera Green actuaran al Recinte Firal de Benicarló a partir de les 23.30 hores. El cantautor de l’Alcúdia és un dels revitalitzadors més destacats de la cançó des dels inicis d’aquest segle. Després de participar en projectes com C.O.D.A., Banderas de Mayo, The Beat Dealers i els australians The Whitlams, Briz va encetar una carrera en solitari que ara compleix 20 anys. En els I Premis Carles Santos va ser nominat en la categoria de millor disc de pop per No caure és que m’agafes de les mans, i com a millor cançó per Enric, Empar i la mar.

D’altra banda, la formació alacantina Vera Green practica un pop-rock alternatiu que es fusiona amb estils com el country, el folk, el rock and roll, el blues o la cançó francesa. Després d’una maqueta de tres temes publicada el 2014, van debutar amb un llarga durada a finals del 2015 amb Le Paradis. En 2018 va veure la llum Blablablá, un àlbum enregistrat i mesclat per Marc Greenwood (La Habitación Roja), que va ser nominat com a millor disc de pop en els I Premis Carles Santos.

Santero y los Muchachos i Junior Mackenzie al Rockòdrom de Pedreguer

El mateix dissabte a la vesprada, a partir de les 18:30 hores, el públic que s’acoste al Rockòdrom de Pedreguer podrà gaudir amb les cançons de Santero y los Muchachos i Junior Mackenzie. Els primers descriuen el seu estil amb l’expressió “rock reposat”. El seu EP de debut, Buenos y malos (2014), ja destil·lava el so senzill i analògic que va confirmar l’àlbum Ventura (2017). Al març del 2019 va veure la llum el seu segon disc, Rioflorido, en què van tornar a mostrar cançons accessibles, aparentment senzilles, però carregades de lirisme. El videoclip de “Ventura” va ser nominat en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

El menú del Sonora a la localitat de la Marina Alta es completarà amb el castellonenc Junior Mackenzie, enamorat de la música d’arrel nord-americana amb incursions en el folk, el rock, el blues o el jazz. Les seues composicions tenen una sumptuosa instrumentació en què es combinen capes d’acords melòdics construïdes amb teclats i guitarres. Després dels seus treballs anteriors i algunes gires acústiques pels Estats Units, el vocalista va publicar Files of Life (2017). L’àlbum va ser nominat com a millor disc de rock en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana, mentre que el videoclip del tema “Haze” va ser el guanyador de la seua categoria.

June’s Kaleidoscope i Johnny B. a la Casa de la Cultura de la Pobla de Vallbona

Finalment, la Casa de la Cultura de la Pobla de Vallbona serà l’escenari dels directes de June’s Kaleidoscope i Johnny B. Zero. Graduada en piano clàssic, la vocalista i pianista Arantxa Iranzo va deixar València i es va establir a Londres. Allà va recórrer el circuit de sales, va ser finalista del certamen The Rising of Bands del Hard Rock Café London i va editar el seu primer EP, Soon You Will See (2012), que va sonar en la BBC. Escollida pel Songrwriting Workshop de la Universitat de Nova York, June’s Kaleidoscope va tornar a casa per a compondre Brave Journey into the English Sea, farcit d’experiències personals. L’àlbum va ser guardonat en la categoria de millor disc de cançó d’autora en els I Premis Carles Santos, i el tema Best Hotel Room We’ve Ever Had va ser nominat com a millor cançó.

Per últim, el grup Johnny B. Zero va nàixer l’any 2012 a Àustria de la ment del cantant, compositor i guitarrista Juanma Pastor. Després de guanyar la quarta edició del certamen Vinilo València, la banda va debutar amb el disc Mayday! (2014). Va ser nominat en la categoria de millor disc de rock per Suicide Watermelon Stories en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

També et pot interessar

stats