La cinta espanyola 'Madre', de Rodrigo Sorogoyen, candidata a l'Oscar al millor curtmetratge

'Roma' i 'La favorita' parteixen com les màximes favorites, amb deu nominacions cadascuna.

VÍDEO | La cinta espanyola \'Madre\', de Rodrigo Sorogoyen, candidata a l\'Oscar al millor curtmetratge

L'Acadèmia de Hollywood ha fet públiques aquest dimarts les nominacions per als Oscar d'enguany. La cinta espanyola Madre, de Rodrigo Sorogoyen, figura com a candidata al millor curtmetratge. La pel·lícula Roma, del mexicà Alfonso Cuarón, i La favorita parteixen com les màximes favorites en la 91a edició dels Oscar, amb deu nominacions cadascuna.

L'espanyol Rodrigo Sorogoyen construeix amb Madre un relat trepidant i aterridor que s'ha fet enguany amb una quinzena de premis i que ara opta a l'Oscar.

Bradley Cooper ha sigut un dels noms destacats, ja que la seua pel·lícula Ha nacido una estrella ha aconseguit huit candidatures i tres d'elles són per a ell (millor pel·lícula, millor guió adaptat i millor actor).

L'aclamat cineasta Spike Lee ha aconseguit la primera nominació en la seua carrera al millor director per Infiltrado en el KKKlan.  Lee, que va rebre en 2015 un Oscar honorífic, també ha rebut les candidatures a millor pel·lícula i millor guió adaptat. 

Com a millor actriu destaquen les nominacions de Glenn Close i Lady Gaga. Glenn Close, que ha aconseguit la seua setena nominació per La buena esposa, tractarà d'emportar-se el premi enguany, després de nombroses decepcions. Amy Adams intentarà guanyar la distinció a millor intèrpret de repartiment per El vicio del poder, amb la sisena candidatura de la seua carrera.

En l'apartat masculí destaquen els actors Viggo Mortensen o Rami Malek, pel seu treball com a Fredy Mercury en Bohemian Rapsody

Els premis es lliuraran el 24 de febrer en una gala que, enguany, prescindeix del rol específic del mestre de cerimònies.

També et pot interessar

stats