Cinema Jove inaugura la 33a edició obrint les ferides de la societat actual

El festival de cine posa èmfasi en les notícies falses, el ciberassetjament, les víctimes de violació o l'eclosió dels grups extremistes.

Cartell del festival Cinema Jove d'aquest 2018
Cartell del festival Cinema Jove d'aquest 2018

Comença hui l'edició que fa 33 de Cinema Jove amb l'esperit genuí del festival, que destaca pel caràcter jove de les pel·lícules i el límit d'edat dels seus creadors, que no pot superar els 40 anys. De les setanta-cinc peces que competiran en les seccions oficials, cinc duen el segell de fet a València.

Fins al 29 de juny, 10 pel·lícules, 52 curtmetratges i 13 websèries competiran pel Premi Lluna de València, per la millor websèrie i pel premi del públic.

La majoria dels arguments posen l'èmfasi en les ferides obertes de la societat actual, com ara les notícies falses, el ciberassetjament, la culpabilització de les víctimes de violació o l'eclosió dels grups extremistes.

Novetats d'enguany

Entre les novetats del certamen d'enguany destaca un fòrum de debat que pretén aprofundir en els continguts transmèdia. A més, per a afavorir la interacció entre el públic i els professionals del cinema, també se celebraran diverses trobades i cicles temàtics, com ara el dedicat a la joventut del director Brian de Palma o el Beats and Frames, amb la música electrònica com a protagonista.

D'altra banda, el fòrum reforçarà el caràcter formatiu, amb una residència per a estudiants la primera setmana de setembre amb l'objectiu d'engegar un projecte audiovisual.

Seccions oficials del concurs

La secció oficial de llargmetratges presenta 10 pel·lícules a concurs, la majoria de procedència europea, encara que també competeixen una producció mexicana i una altra japonesa. Quant a la secció de websèries, al Centre de Cultura Contemporània es projectaran tretze títols, i el Teatre Rialto albergarà 52 curtmetratges procedents de 24 països diferents, la major part dels quals són de ficció.

També et pot interessar

stats