Cinema Jove entregarà a Paula Usero el premi Un futur de cinema en la cloenda de la 36 edició

La gala de clausura se celebrarà al teatre Martín i Soler del Palau de les Arts, on es projectarà el curtmetratge guanyador

Paula Usero també va ser nominada al Goya a millor actriu revelació per la pel·lícula d’Icíar Bollaín 'La boda de Rosa'
Paula Usero també va ser nominada al Goya a millor actriu revelació per la pel·lícula d’Icíar Bollaín 'La boda de Rosa' / Cinema Jove

Cinema Jove clausura la 36 edició aquest dissabte 26 de juny amb el lliurament dels premis als guanyadors de les seccions oficials a concurs i del guardó Un futur de cinema a l’actriu Paula Usero.

L’èxit de la sèrie #Luimelia, així com les seues nominacions en 2021 al Goya a millor actriu revelació, a actriu de repartiment en els Premis Feroz i en les Medalles CEC pel seu treball en la pel·lícula La boda de Rosa (Icíar Bollaín), són la confirmació del talent de la intèrpret valenciana.

Usero ha pogut interactuar amb premsa i públic en una trobada aquest divendres al Teatre Rialto i en la presentació del curtmetratge Cuando haces pop, de Kevin Castellano i Edu Hirschfield, a concurs en la secció oficial.

El premi Un futur de cinema augura en cada edició del festival internacional de cine organitzat per l’Institut Valencià de Cultura un futur d’èxits a intèrprets de la nova generació de la indústria audiovisual. En edicions anteriors aquest reconeixement l’han rebut talents com Elena Anaya, Marta Etura, Carlos Areces, Leticia Dolera i Adrián Lastra.

 

Gala final de curs

El teatre Martín i Soler del Palau de les Arts acollirà la gala de clausura del festival, conduïda pel director i actor Jaime Pujol. L’esdeveniment continuarà la temàtica High School desplegada en la inauguració, durant la qual un elenc de joves actors van representar personatges d’un centre de secundària. Per a aquesta ocasió, l’elenc anirà desgranant el palmarés sota la temàtica del final de curs.

Veterans

El cicle High School prossegueix les seues sessions a l’aire lliure, programades en l’Espai Turia, situat al carrer del Comte de Montornés, 15. El solar s’ha condicionat per a la projecció de pel·lícules ambientades en centres de secundària i dotat amb una barra.

Aquest dissabte es projecta el documental sobre l’ensenyament mitjà als EUA High School, de Frederick Wiseman. Amb estil de cinema verité, la pel·lícula ens endinsa en un institut per a observar professors i alumnes.

Per la seua part, en el cicle dedicat a la directora homenatjada amb el Premi Lluna de València d’aquesta edició, Lynne Ramsay, s’ha programat la premiada En realidad nunca estuviste aquí, en la qual un veterà traumatitzat que no tem la violència es guanya la vida investigant casos de xiquetes desaparegudes.

La pel·lícula va ser reconeguda en el Festival de Canes 2017 amb els premis al millor actor per a Joaquin Phoenix i al millor guió.

També et pot interessar

stats