Cinema al carrer a l'estiu

La majoria de localitats valencianes ofereixen cinema a la fresca a platges o espais públics.

Cinema al carrer a l\'estiu
Cinema al carrer a l'estiu

Arriba la calor i, juntament amb totes les activitats habituals de l’estiu, a les nits arriba el moment per al seté art amb cinema a la fresca. Són diverses les propostes que hi ha a tots els municipis: des de cine a la platja, passant pels autocines, fins a festivals de curtmetratges o cine independent.

Comencem el recorregut de terrasses i cinemes d'estiu a València: dues de les més destacades són les sales Lumière i Flumen. D’altra banda, la Filmoteca d'Estiu valenciana, als Jardins del Palau, és una bona alternativa per als amants del seté art a l'estiu. Els films s'exhibeixen en versió original subtitulada i solen començar a les 22:30 hores.

Les platges tampoc es queden fora de l’oferta cinematogràfica: són diverses les poblacions on s’hi projectes pel·lícules, com ara Canet d’en Berenguer, Sagunt, el Puig de Santa Maria, la Pobla de Farnals, Alboraia, Puçol, València, el Perelló, Sueca, el Mareny de Barraquetes, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco, Gandia, Bellreguard, Daimús, Piles i Oliva.

A les comaques d'Alacant hi ha cinemes d'estiu que destaquen sobre la resta. D'una banda, el Cinema Costa, a la platja de Sant Joan, que forma part d'un centre comercial i disposa de dues sales que ofereixen estrenes. També hi ha sales a l’aire lliure a Sant Vicent del Raspeig (La Esperanza), a Oriola (Cinema Roig i La Navia Campoamor), a Callosa de Segura, a Benidorm (Suyma) o Xàbia (Cine Jayan).

La ciutat de Castelló té per costum habilitar la platja del Gurugú cada estiu per a convertir-la en una gran sala de cinema a l'aire lliure. També a Benicarló, Xàtiva o Utiel els respectius ajuntaments organitzen sessions a l’aire lliure.

Festivals de cine

En aquestes dates també és comú que se celebren festivals de cine per tot arreu. Ara al juliol, es posen en marxa el Festival Saix, el Festival de l’Alfàs del Pi, la Mostra de Cinema Rural "Al nostre ritme" a Vallibona, el XVIII Festival Internacional de Curtmetratges de Vinaròs Agusti Comes, el Festival de Cine Independent d’Elx FICIE o a l’agost la Setmana de Cine a Villena, entre altres.

Autocines

Hi ha tres autocines d'estiu destacats a la Comunitat Valenciana. A Dénia, es troba l'autocine Drive In, el primer que va obrir les portes a Espanya, en 1979. Aquest autocine presumeix de tindre la pantalla més gran del sud d'Europa en projecció digital d'alta definició (200 metres quadrats).

Prop d'Alacant, al terme municipal de Mutxamel, està l'autocine El Sud, que té la peculiaritat d’obrir tots els caps de setmana de l'any, també fora de l'època estival.

Per últim, a la carretera de Pinedo-Saler, el viatger disposa de l'autocine Star, que funciona des del 1981. Aquest autocine té la particularitat que es poden veure dues pel·lícules pel preu d'una.

També et pot interessar

stats