La cineasta oriolana Elena López Riera torna al festival de Canes

Participa fora de concurs en la Setmana de la Crítica amb el seu últim treball Las novias del sur, una cinta documental sobre el desig femení en la maduresa

La directora de cine Elena López participa en la 63 Setmana de la crítica del festival de cine de Cannes / À Punt NTC
19 de maig 2024 - 21:55

"Mire eixe gest congelat que es repeteix en cada cos i em pregunte en què em semble a totes les que van vindre abans que jo. Torne a eixes nóvies desconegudes esperant una revelació…".

Amb esta reflexió arranca el tràiler de Las novias del sur, l'últim treball cinematogràfic de la cineasta oriolana Elena López Riera. Un migmetratge documental amb el qual participa fora de concurs en la 63 Setmana de la Crítica del Festival de Cannes. Una cinta on indaga en la vida íntima i la sexualitat de les generacions de dones que s'han casat, participant així del ritu ancestral del matrimoni.

"És un projecte que per a mi era molt important i al qual tinc molt d'afecte. Porta en el meu cap molt de temps i crec que es podria resumir en la necessitat d'establir un diàleg sobre la intimitat amb les dones de la generació de ma mare", ha explicat la directora des de la ciutat francesa a À Punt.

"El més interessant dels relats de la intimitat, del desig, de l'amor, del sexe... és que hi ha una part de decisió conscient i una altra, enorme, d'inconsciència. Perquè estem parlant del terreny de la intimitat", ha afegit la directora. "Crec que la pel·lícula és molt lluminosa i la trobada amb estes dones ha sigut molt enriquidora".

Amb esta edició ja són tres les vegades que Elena López ha presentat treball al principal aparador del cinema internacional: el curt Pueblo el 2015, el llargmetratge El agua el 2022 i ara el documental Las novias del sur.

"Que l'estrena mundial siga a Canes, tan excepcional com això és i sent el festival més important del món, fa que ara mateix estiguem tenint una allau de sol·licituds de festivals de tot el món", ha afirmat amb satisfacció Rafa Molés, de Suica Films, la productora responsable de la cinta.

També et pot interessar

stats