El cine polític, protagonista del cap de setmana a la Vila Joiosa

Cineastes i polítics participen en col·loquis en el cicle Maquiavila, on es projecten i s'analitzen pel·lícules que tenen aquesta temàtica com a eix central

Presentació de la nova edició del cicle de cine polític Maquiavila a la Vila Joiosa (Marina Baixa)
Presentació de la nova edició del cicle de cine polític Maquiavila a la Vila Joiosa (Marina Baixa) / Maquiavila

El Reino, Els arxius del PentàgonJe suis Karl són algunes de les pel·lícules que es projecten aquest cap de setmana al cicle de cinema polític Maquiavila en el Teatre Auditori la Vila Joiosa (Marina Baixa).

El festival, un dels pocs que tracta específicament aquesta temàtica al cine, ha preparat una selecció de les pel·lícules més interessants d'aquest caire que s'han realitzat recentment, tant a escala nacional com internacional.

Així, aquest dissabte a les 18:00 es projecta El Reino, pel·lícula multipremiada en els Goya 2019 que gira entorn de la corrupció. Al col·loqui posterior, moderat per la periodista Marta Llinares, participen els productors de la pel·lícula, Mariela Besuievsky i Gerardo Herrero, el periodista Rogelio Fenoll i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Diumenge, a partir de les 10:00 h, el festival ha organitzat una marató de tres documentals: The war on journalismThe Code i Billy. Més tard, a les 18:00 h, es projectarà Je suis Karl, film alemany de 2021. El tema central és Europa i els nous populismes i els participants de la taula rodona seran la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la regidora de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, el professor de política de la Universitat Complutense de Madrid, Jaime Ferri, i el crític i youtuber, Daniel Gallego Alberca, que s'encarregarà de moderar el col·loqui.

Per a posar punt final al cicle, i aprofitant el dia festiu, dilluns es projectarà Els arxius del Pentàgon, pel·lícula de Steven Spielberg de 2017. En aquest cas, es tractarà el paper dels mitjans de comunicació en la democràcia, una qüestió que serà dirigida pels periodistes Jorge Cabezas, Arcadi Espada i Mariano Sánchez Soler, amb Adriana Cabezas com a moderadora. A més, s'anima a tots els assistents a compartir les seues impressions i a unir-se a la conversa.

També et pot interessar

stats