Cinc paraules #EnValencià i cinc usuaris per a continuar

Un fil en Twitter anima a participar en un joc per a difondre vocabulari en valencià.

Cinc paraules #EnValencià i cinc usuaris per a continuar
Cinc paraules #EnValencià i cinc usuaris per a continuar

Twitter s'ha omplit els últims dies de vocabulari en valencià gràcies a un fil que promou la participació en una mena de joc per a difondre paraules o expressions. Cinc paraules #EnValencià i cinc usuaris o usuàries per a continuar. Així comença cada tuit. Després, els participants escriuen en columna les 5 paraules elegides i etiqueten 5 persones animant-les a seguir. 

Esmicolar, comboi, encisar, aladroc, xiuxiueig, faristol... El recull és variat. No hi ha indicacions respecte a la selecció de termes. Ja siga per sonoritat, significat, freqüència d'ús o qualsevol altre motiu, el ben cert és que són moltíssimes les persones que s'han sumat a la cadena, àvides de passar-ho bé i promoure l'ús de la llengua. 

#TensLaParaula 

A Punt Mèdia també té en marxa una iniciativa en xarxes socials per a difondre vocabulari en valencià. S'anomena #TensLaParaula i es desenvolupa al perfil d'Instagram. Cada setmana, des del febrer de 2018, es proposa un concepte i es descriu. A continuació, es convida a enviar imatges, explicar el context en què utilitzen el terme i si fora el cas, de quina altra manera ho diuen a la seua població en un intent de difondre la riquesa i varietat lingüística del territori.

També et pot interessar

stats