Les sis opcions valencianes en els Goya

La pel·lícula de l’oriolana Elena López Riera, en la qual participa À Punt, acumula dues nominacions

Actors i actrius de la pel·lícula 'El Agua'
Una de les escenes de la pel·lícula 'El agua', que acumula dues nominacions als Goya / À Punt NTC

El cinema i els professionals tenen, almenys, sis opcions per a endur-se un Goya a la Comunitat Valenciana. La indústria cinematogràfica valenciana ha aconseguit sis nominacions als màxims guardons espanyols, que han anunciat Blanca Portillo i Nora Navas aquest dijous.

La pel·lícula El agua, que firma l’oriolana Elena López Riera i en la qual participa À Punt, és la que acumula més nominacions, entre elles la de millor actriu revelació per a Luna Pamiés i la de millor direcció novella.

D’altra banda, el curtmetratge La gàbia, del cineasta de Sant Vicent del Raspeig Adán Aliaga, competirà amb quatre produccions més pel millor curt documental. No és la primera vegada que aquest director assaboreix la nominació als Goya, un dels seus treballs ja ho va estar en el 2020. L’actriu Susi Sánchez està entre les nominades per Cinco lobitos.

En la categoria de millor disseny de vestuari està nominada l’estilista de Benidorm Cristina Rodríguez, pel seu treball en Malnazidos. Pel que fa a millor maquillatge i perruqueria, han nominat Raquel González, Óscar de Monte i Sarai Rodríguez (originària de La Rioja, però establida a València) per La piedad. I en curts de ficció també està nominat La entrega, produït per l'il·licità Carlos Guerrero.

Els màxims guardons del cinema espanyol es lliuraran l’11 de febrer a Sevilla, en una gala que conduiran els actors Antonio de la Torre i Clara Lago. L’Acadèmia del Cine ha escollit els nominats que, per primera vegada, eren cinc per categoria –i no quatre- entre 164 produccions.

'As Bestas' i 'Modelo 77' copen les nominacions

La cinta As Bestas, de Rodrigo Sorogoyen, hi és la favorita. Almenys així ho testimonien les dèsset nominacions que acumula. Mentre que Modelo 77 d'Alberto Rodríguez, ha copat setze nominacions. Per últim, Alcarràs, de la cineasta Carla Simón i Cinco lobitos, d'Alauda Ruiz de Azúa, amb onze nominacions, són les altres dues cintes que més nominacions tenen.

De totes aquestes, només tres produccions competiran en les principals categories, tant a millor direcció com a la de millor pel·lícula. En la categoria de millor direcció As bestas, Model 77 i Alcarràs estaran acompanyades per Pilar Palomero, pel seu treball en La maternal, a més de per Carlos Vermut per Mantícora. L’estatueta per la millor pel·lícula competiran Alcarrás, As bestas, Cinco Lobitos, La Maternal i Modelo 77

També et pot interessar

stats