Cinc novel·les opten al Premi Nadal

Més de 340 autors, sis d'ells valencians, s'han presentat a la 75 edició del certamen literari.

Cinc novel·les opten al Premi Nadal
Cinc novel·les opten al Premi Nadal

Cinc novel·les es disputen aquest diumenge el 75 Premi Nadal de l'editorial Destino, dotat amb 18.000 euros, en la tradicional vetlada literària que té lloc a l'Hotel Palace de Barcelona. També es donarà a conéixer el 51 Premi Josep Pla de prosa en català entre cinc finalistes.

El jurat del Nadal està format per Alicia Giménez Bartlett, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales, i les cinc novel·les preseleccionades són La zapatilla por detrás, de Hisak (seudònim); Erres, de Tomás Marín (seudònim); Los papeles de Guildford, de G. (seudònim); Monos, de Ariel Crombet (seudònim), i Seda de araña, d'Antolina Ortiz Moore.

En aquesta edició s'han presentat 343 obres, sis de les quals són valencianes. Segons ha informat l'editorial Destino, les obres procedeixen de diversos països com ara Espanya, Alemanya, Austràlia, Bèlgica, Canadà, Xile, entre altres, i abasten diferents temàtiques, que van des dels conflictes personals i familiars fins a la intriga i la història.

El guanyador del Premi Nadal de l'any passat va ser Alejandro Palomas amb Un amor, mentre que el Josep Pla va recaure en Bon dia, són les vuit!, d'Antoni Bassas.

També et pot interessar

stats