Cinc dones que van lluitar per canviar el món protagonitzen un taller infantil en línia

"Això era i no era" és una activitat literària interactiva i gratuïta, organitzada per la Biblioteca Valenciana.

Cartell del taller en línia "Això era i no era".
Cartell del taller en línia "Això era i no era".

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha organitzat un taller de creativitat literària en línia per a xiquets i xiquetes de 8 a 12 anys durant les vacances de Nadal. "Això era i no era" és una activitat interactiva que presenta la història de cinc dones que han lliurat la seua particular batalla per canviar el món: Greta Thunberg, Isabel Ferrer, Malala Yousafzai, Rosa Parks i Wangari Maathai.

D'aquesta manera, la Biblioteca Valenciana ofereix una alternativa d'entreteniment sense eixir de casa davant de la reducció de l'oferta cultural presencial. Es tracta d'un taller gratuït i que no requereix inscripció.

Està accessible a través del web de Biblioteca Valenciana i inclou activitats per a posar a prova els coneixements adquirits en diversos vídeos, així com la possibilitat de gravar contacontes propis.

L'activitat lúdica, a més, està relacionada amb l'exposició "Dones del llibre", que actualment es pot visitar a la sala capitular del monestir de Sant Miquel dels Reis.

La mostra ressalta la contribució femenina al món del llibre valencià i exhibeix l'obra d'escriptores com sor Isabel de Villena, Beatriu Civera, Maria Beneyto Cuñat, Concha Alós, Carmelina Sánchez-Cutillas, Francisca Aguirre, Carme Miquel i Carmen Alborch.

També s'hi dedica un espai a il·lustradores com Manuela Ballester Vilaseca, historietistes com Pilar Mir i María Teresa Alzamora, impressores i editores com Amparo Soler Gimeno i bibliotecàries com María Moliner i Pilar Faus.

També et pot interessar

stats