Cinc concerts per a homenatjar Ovidi Montllor a València, Castelló de la Plana, Alacant i Alcoi

L'IVAC celebra que enguany fa 25 anys que l'alcoià se'n va anar de “vacances”.

Alguns dels artistes que participaran en l'homenatge juntament amb l'alcalde de València, Joan Ribó i el conseller de Cultura, Vicent Marzà
Alguns dels artistes que participaran en l'homenatge juntament amb l'alcalde de València, Joan Ribó i el conseller de Cultura, Vicent Marzà / IVC

L'Institut Valencià de Cultura oferirà cinc concerts d'homenatge a Ovidi Montllor que tindran lloc aquest cap de setmana al Teatre Principal de València i al gener i febrer a Castelló de la Plana, Alacant i Alcoi. Commemoraran el 25é aniversari de les vacances de l'alcoià, un artista compromés que va captivar la seua generació i que ens ha deixat un llegat creatiu inabastable.

El Teatre Principal de València acollirà els dies 18 i 19 de desembre a les 20:00 hores els dos primers concerts, que reuniran en un mateix escenari Toti Soler, Miquel Gil, Júlia, Clara Andrés, Tardor, Tesa, Smoking Souls, el Diluvi, Jonatan Penalba, Pep Mirambell, Prozak Soup, Mireia Vives i Borja Penalba, Andreu Valor i Pau Alabajos. Tots ells versionaran temes del cantant alcoià.

La següent parada tindrà lloc al Teatre Arniches d'Alacant el 9 de gener a les 20:00 hores, amb la participació de Toti Soler, Miquel Gil, Andreu Valor, Jonatan Penalba, Maluks, Mireia Vives i Borja Penalba, Pau Alabajos, Prozak Soup, Smoking Souls i Tesa, segons ha detallat la Generalitat en un comunicat.

Més avant, el 16 de gener a les 20:00 hores, l'Auditori de Castelló de la Plana acollirà Toti Soler, Miquel Gil, Pep Gimeno Botifarra, Maluks, Mireia Vives i Borja Penalba, Pau Alabajos, Prozak Soup, Smoking Souls, Tardor i Tesa.

Aquest cicle de concerts es tancarà el 16 de febrer en el Teatre Calderón d'Alcoi amb Toti Soler, Miquel Gil, Pep Gimeno Botifarra, Clara Andrés, el Diluvi, Hugo Mas, Júlia, Pau Alabajos, Pep Mirambell, Smoking Souls, Tesa i Tito Pontet.

Enguany fa 25 anys que van començar les “vacances” d'Ovidi Montllor, un artista compromés que va captivar la seua generació i que ens ha deixat un llegat creatiu inassolible.

La direcció escènica del cicle de concerts ha anat a càrrec de Rafa Jordan, que en la seua presentació va explicar que aquest homenatge es fonamenta en tres elements principals.

El primer és l'Ovidi músic, que tornarà a sonar a través dels artistes que faran una actualització del seu repertori. Un altre dels elements és l'Ovidi actor i cineasta, representat per tres curts fets per a l'ocasió per Xavier Cortés i Carolina Miralles, de Visual Crea Estudi Alcoi. Finalment, el darrer element és la literatura, la paraula, amb la presència de textos i personatges literaris, de poetes, que marcaren la vida d'Ovidi.

La direcció musical l'ha duta a terme el pianista Vicent Colonques, mentre que la banda base que acompanyarà els artistes està formada per Hèctor Tirado, Alessandro Cesarini i Tico Porcar.

També et pot interessar

stats