Cinc cançons de Zoo es transformen en llibres il·lustrats per a la xicalla

El projecte busca que els xiquets i les xiquetes parlen de les seues emocions i aprenguen a identificar-les

Cinc artistes dibuixen cinc llibres infantils inspirats en cançons de Zoo / À Punt NTC

El nou projecte del grup Zoo, Zoo il·lustrat, transforma el seu univers musical en cinc llibres infantils il·lustrats mitjançant un projecte educatiu i interdisciplinari que gira al voltant de l'educació emocional, la llengua i la música.

Cinc artistes valencians han reescrit cinc de les cançons de la banda de Gandia combinant música i art en un projecte educatiu que busca treballar una sèrie de valors relacionats amb les emocions presents en la seua música, i que el seu cantant Panxo considera molt importants a l’hora d’educar la xicalla.

Els llibres tracten temes poc adreçats a la infantesa, com ara la mort, la tristesa o l’abandonament de les zones rurals, explica la il·lustradora Helga Ambak, que ha trobat molt interessant treballar amb aquests conceptes i reinterpretar-los per a fer-los arribar a la xicalla. 

La salut mental o la por són altres dels aspectes que es plasmen en aquests àlbums il·lustrats, perquè parlar de les emocions i, sobretot, de com identificar-les és una de les apostes del projecte.  

El resultat és una col·lecció de llibres que funcionen com a un punt de trobada per a les famílies basat en el joc, l’expressió emocional i artística i la creació, assenyala el pedagog Ricard Tàpera. 

També et pot interessar

stats