Chucho Valdés porta a Xàbia “un Mozart a la cubana, vestit de guaiabera”

El guardonat músic afrocubà ha obert aquest dissabte la XXI edició del Festival Internacional Xàbia Jazz

Chucho Valdés ha obert aquest dissabte la XXI edició del Festival Internacional Xàbia Jazz / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 d'agost 2022 - 06:30 Actualitzat: 07 d'agost 2022 - 14:12

La XXI edició del Festival Internacional Xàbia Jazz ha donat el seu tir d’eixida aquest dissabte de la mà del pianista afrocubà Chucho Valdés. Guanyador de sis premis Grammy i quatre Grammy Llatins, entre els quals el guardó al millor disc de jazz de 2022, Valdés ha actuat a Xàbia en format quartet.

L’escenari s’ha omplit amb el so d’un jazz caribeny, amb ritmes provinents de la rumba i els tambors afrocubans. El músic octogenari ha compartit la seua incursió particular en el món d’un Mozart “a la cubana, vestit de guaiabera i ballant”.

Chucho Valdés ha aprofitat els micròfons d’À Punt Notícies per destacar la importància d’aquest tipus de festivals “perquè augmenten la capacitat intel·lectual dels joves i de tothom” i ha celebrat que hi haja una “generació jove que vulga tocar la nostra música”.

Aquest diumenge, serà el torn de la cantant Monique Makon, que estarà acompanyada de The Original Jazz Orquestra (OJO) de Taller de Músics de Catalunya per a retre homenatge a la desapareguda Amy Winehouse recuperant dotze dels seus temes. Back to Amy és el primer tribut a la cantant britànica amb una big band a l’estat espanyol.

La banda de swing valenciana Le Dancing Pepa traslladarà els assistents als anys trenta amb el seu estil i la participació de l’escola de swing La Marina Lindy Hop, concert amb el qual es donarà per finalitzada l’edició d’enguany del festival.

Els concerts, que no tenen límits d’aforament, tenen lloc fins al 8 d’agost a la plaça de la Constitució de la localitat de la Marina Alta a les 22:30 hores i l’accés és totalment gratuït.

També et pot interessar

stats