El Centre d'Interpretació Castell Vell de Castelló obri les portes

S'incorpora al Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) i permetrà conéixer l'origen de la ciutat.

Vistes des del Castell Vell de Castelló
Vistes des del Castell Vell de Castelló

Quasi 767 anys després que el rei Jaume I firmara el Privilegi de Trasllat, i que els habitants del Castell baixaren a la Plana i fundaren la ciutat el 1252, veïns i visitants podran saber al Centre d'Interpretació del Castell Vell l'origen i la forma de vida dels primers pobladors del turó de la Magdalena. Un lloc de gran valor on any rere any els castellonencs rememoren els seus orígens amb actes com el de la Romeria de les Canyes on es pelegrina des de l'ermita de la Magdalena fins la Plana. Es tracta d'un dels actes centrals que se celebra cada tercer diumenge de Quaresma dins de les festes fundacionals de la ciutat, les Festes de la Magdalena 

Hui, a l'acte d'inauguració del Centre d'Interpretació del Castell Vell han assistit el conseller d'Educació, Vicent Marzà, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que amb la recuperació d'aquest espai es recupera l'orgull de genealogia, dels orígens, i posa el valor la història de la ciutat de Castelló.  

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, s'ha mostrat molt satisfet amb la finalització de la restauració del Castell Vell i ha animat els visitants perquè participen i visiten el Castell Vell i passetgen per aquest paratge, tot un simbol en la Romeria de les Canyes, declarat Bé d'Interés Cultural el 2017.

La restauració del Castell Vell ha permés treure a la llum importants restes arqueològiques que seran accessibles amb visites guiades. Ara l'espai forma part del que serà el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), i del Refugi Antiaèri, el Fadrí, el Museu de la Mar i el Museu d'Etnologia que funciona com a seu i des d'on es gestiona el MUCC. Un projecte que ha estat impulsat per la Regidoria de Cultura i que aposta pel futur de la ciutat com a recurs cultural i turístic que el patrimoni de Castelló. 

També et pot interessar

stats