El Centre del Carme acull durant l’agost un cicle de comèdia europea

Les pel·lícules les projectaran cada nit, de dimarts a diumenge, a les 22.00 hores, en versió original i subtitulades tant en valencià com en castellà

Sessió de cinema a l'aire lliure al claustre del Centre del Carme
Sessió de cinema a l'aire lliure al claustre del Centre del Carme / CCCC

El Centre del Carme de València "convida a riure" durant el mes d'agost de la mà de CCCCinema d'Estiu, cicle de cinema a l'aire lliure que enguany fa la quarta edició, amb una selecció de comèdies europees de tots els temps amb el títol "De què riem a Europa?".

Organitzat i produït pel Consorci de Museus, el cicle, d'accés gratuït fins a completar l'aforament, reuneix un segle de films, del 1919 al 2021, que donen un complet recorregut cinematogràfic per Europa.

Les pel·lícules es projectaran cada nit, de dimarts a diumenge, a les 22.00 hores al claustre gòtic del Centre del Carme, en versió original i subtitulades tant en valencià com en castellà. A més, el coordinador del cicle, el crític de cinema Daniel Gascó, farà una presentació de cadascuna de les pel·lícules.

Nascut amb l'objectiu de donar espai als diferents tipus d'humor que s'han anat produint en les cinematografies europees, CCCCinema d'Estiu ha projectat al llarg de les quatre edicions quasi cent títols, molts dels quals desconeguts fins i tot per al cinèfil més expert.

Aquest estiu, la mostra inclou 24 pel·lícules produïdes a Ucraïna, Grècia, Hongria, Finlàndia, Txecoslovàquia, Alemanya, el Regne Unit, Espanya, França i Itàlia que "destapen clixés i proposen nous models, reivindicant una certa lògica de l'absurd per a mostrar facetes de la vida des d'un angle diferent i, per descomptat, aportant sempre una mica més que el riure", explica el centre cultural en un comunicat.

D’Ernst Lubitsch a Maria Schrader, d’Ettore Scola a Bill Forsyth, d’Aki Kaurismäki a José Manuel M. Herrero o Rafael Azcona, les propostes del CCCCinema d'Estiu mostren com el cinema europeu contempla el futur del continent sense perdre l'humor, i oferint una mirada crítica des de diferents perspectives, que van dels grans mestres a directors novells de tot Europa.

També et pot interessar

stats