El centenari de Bergman, inici de la nova temporada de la Filmoteca de València

La nova temporada comença amb un cicle commemoratiu del centenari del naixement del director suec.

Cicle commemoratiu del centenari del naixement del director suec Ingmar Bergman
Cicle commemoratiu del centenari del naixement del director suec Ingmar Bergman / GVA

La Filmoteca de València comença aquest divendres, 14 de setembre, la nova temporada amb un cicle commemoratiu del centenari del naixement del director suec Ingmar Bergman (1918-2007). La retrospectiva mostrarà 35 pel·lícules com ara El seté segell, Maduixes salvatges, Persona  i Fanny i Alexander.

Director de cinema, guionista i dramaturg, Bergman està considerat com un dels grans cineastes del segle XX. Bergman va estudiar Història de l'Art i va treballar en el món del teatre abans de començar en el cinema amb Crisi. Amb més de 40 pel·lícules dirigides entre el cinema i la televisió, va guanyar tres Oscars i molts altres guardons a tot Europa.

El cicle comença aquest divendres amb un programa doble que projectarà dues de les primeres pel·lícules del director: Música en la foscor, a les 20:30 h, i Presó, a les 22;30 h. El divendres 28 de setembre, a les 20:00 h, els professors de la Universitat de València, Juan Miguel Company i Luis Pérez Ochando, presentaran el cicle de Bergman a la sala Berlanga. Al setembre, el cicle conclourà amb dues de les grans obres de Bergman i de la història del cinema, Maduixes salvatges i El seté segell.

També et pot interessar

stats