El cementeri de Borriana no acollirà representacions teatrals en Tots Sants, per les queixes d’alguns veïns

L'Ajuntament ha decidit celebrar-les en acabar l’horari d’obertura

El cementeri de Borriana no acollirà representacions teatrals en Tots Sants, davant de les queixes d’alguns veïns / À Punt NTC

L’Ajuntament de Borriana (Plana Baixa) ha hagut de canviar les representacions teatrals que havia programat al cementeri per al dia de Tots Sants. Les queixes d’alguns veïns que no ho consideren apropiat i han obligat a fer-les en acabar l’horari d’obertura. 

La representació de Don Juan Tenorio s'ha convertit en quasi una tradició en molts cementeris d'Espanya, com el de Sevilla. Borriana també volia que els seus versos ressonaren enguany al seu cementeri. En acabar la missa de difunts, un actor anava a interpretar textos de l'obra de José Zorrilla, del Hamlet de William Shakespeare i d'autors valencians. Tots, amb la mort com a teló de fons.

La idea no ha agradat a part del veïnat ni tampoc als representants de Vox, que han demanat que la cancel·len. L'Ajuntament ha decidit traslladar-la d'hora i la faran en acabar l’horari d’obertura del cementeri. 

L'Ajuntament no vol ferir sensibilitats, però defensa la idea de fer del cementeri un espai cultural. “Per què no es pot obrir un cementeri? És un espai cultural i s’ha d’ensenyar”, assegura el regidor Hilari Usó. 

De fet, cada volta són més habituals concerts i visites guiades als cementeris, que acosten tota classe de cultura a aquests llocs de descans etern. 

També et pot interessar

stats