'La Celestina' triomfa en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes

Els guardons han tornat després que en 2010 s'atorgaren per última vegada.

\'La Celestina\' triomfa en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes
'La Celestina' triomfa en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes

L'adaptació al teatre de titelles i d'objectes de Bambalina Teatre Practicable de la famosa obra de Fernando de Rojas, La Celestina, ha sigut la gran guanyadora de la nit dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes, en emportar-se els guardons a millor espectacle de teatre; millor direcció escènica; millor versió i adaptació o traducció, els dos per a Jaume Policarpo, i millor actriu per a Àgueda Llorca.

La cerimònia, que va retransmetre À Punt Mèdia, s'ha celebrat al Teatre Principal de València i ha tornat a tindre lloc després que desapareguera en 2010.

Amb el títol, Tots a escena, l'acte ha sigut conduït per l'actor i humorista Rafa Alarcón i dirigit per Santiago Sánchez. Ha comptat amb el grup Melomans, amb intervencions a capella, i convidats del món de l'escena i d'altres camps de la cultura, la societat i l'esport -entre ells el xef Ricard Camarena, l'exfutbolista David Albelda, la presidenta del Patronat del Palau de les Arts, Susana Lloret, la pirotècnica Reyes Martí o el dissenyador Francis Montesinos- que han lliurat premis, o l'actor i diputat de Ciutadans, Toni Cantó, i el Dj Chimo Bayo com a peculiars taxistes en un vídeo humorístic.

Hi han assistit nombrosos càrrecs públics, com ara el president de les Corts, Enric Morera; la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha lliurat el Premi d'Honor a Manuel Molins; el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; i l'alcalde de València, Joan Ribó.

A més de La Celestina, Mulïer, l'exploració femenina que Maduixa Teatre ha proposat en forma d'espectacle de carrer, ha rebut els guardons a la millor direcció coreogràfica, per a Mamen García; millor ballarina, per a Laia Sorribes; millor composició musical, per a Damián Sánchez; i millor espectacle d'arts de carrer.

Josep Manel Casany ha sigut reconegut com a millor actor pel seu treball en la comèdia Nadal a casa els Cupiello i Toni Aparisi amb el premi al millor ballarí per Divines paraules. Medul·la, de La Coja Dansa, ha sigut guardonat com a millor espectacle de dansa per aquesta revisió dels estereotips de la masculinitat des d'una òptica eminentment femenina dirigida per Eva Zapico

El premi al millor text ha recaigut en Síndrhomo, la trencadora tragicomèdia de Maria Cárdenas que parla de la resistència contra els desnonaments i l'especulació immobiliària. Les 7 diferències, producció del Teatre Escalante creada per la companyia El Pont Flotant, ha resultat guanyadora en la categoria de millor espectacle per a infants, mentre que la companyia alacantina La Trócola Circ s'ha endut el premi al millor espectacle de circ per Emportats.

Pascual Peris s'ha emportat el premi al millor vestuari pel seu treball en el muntatge de dansa Amèlia; Luis Crespo ha sigut reconegut amb el guardó a la millor escenografia pel drama sobre les migracions Els nostres, i el premi a la millor il·luminació ha sigut per a Juanjo Llorens per l'espectacle de dansa contemporània PI, d’OtraDanza.

També et pot interessar

stats