‘Ce magnifique gâteu!’ i ‘Converso’ vencen en l'edició número 11 de La Cabina

El migmetratge belga i el documental espanyol s'han emportat els premis al millor migmetratge i l'Amalgama.

Ce Magnifique Gâteau!
Ce Magnifique Gâteau! / La Cabina

El migmetratge belga Ce magnifique gâteau! i el documental espanyol Converso s'han emportat els màxims guardons de l'edició número 11 de La Cabina, el festival internacional de migmetratges de València, en rebre el premi al millor migmetratge de la Secció Oficial i l'Amalgama, respectivament.

Ce magnifique gâteau!, de Marc James Roels i Emma De Swaef, que utilitza la tècnica de l'stop-motion amb titelles de llana, és la primera animació que obté el guardó en el certamen valencià. Situa l'acció a l'Àfrica colonial del segle XIX i narra les històries de cinc personatges: un rei pertorbat; un pigmeu de mitjana edat que treballa en un hotel de luxe; un empresari fracassat en una expedició; un porter perdut; i un jove desertor de l'exèrcit. El film també ha guanyat els premis a millor disseny de producció i direcció d'art.

El jurat de la Secció Oficial, format per Fran Ruvira, Carmen Errando, Borja Soler i Mari Mantela, també ha reconegut la fotografia i les interpretacions de la pel·lícula francesa Cross (Idir Serghine) i ha lliurat el premi a millor actriu i millor actor als protagonistes, Liv Henneguier Damien Bonnard.

El premi a la millor banda sonora ha sigut per a l'animació francesa The Man-Woman Case (Anaïs Caura), una websèrie que relata la història d'Eugene Falleni, una de les primeres persones transgènere de la història contemporània, que van condemnar per assassinar la seua dona en els anys vint.

Per la seua banda, el jurat d'Amalgama, integrat per Víctor García, Chema García Ibarra i Leonor Díaz, ha atorgat el màxim guardó a Converso, un migmetratge documental dirigit per David Arratibel, que parla d'absències, buits i distàncies per a abordar i entendre com la família del director es va convertir a la fe catòlica. La pel·lícula moldava Salix Caprea, dirigida per Valeriu Andriuta, ha guanyat els premis a millor direcció i millor guió.

El premi al millor muntatge ha recaigut en la pel·lícula Retour à Genoa City, de Benoît Grimalt. El film valencià [M]otherhood, ha quedat guardonat amb el Premi Barreira A D a millor guió. Un guio en què han participat Laura García i la periodista d'À Punt NTC Pura Requena, així com Inés Peris, treballadora de l'equip de producció de programes d'À Punt. El documental està coproduït per SUICAfilms i À Punt.

Cristina Chumillas, Dídac Ballester i África Pitarch, jurat del premi al millor cartell, han destacat el disseny del migmetratge alemany Das Gestell, dirigit per Philip Widman.

També et pot interessar

stats