Cau part de la falla Calvo Acacio de la ciutat de València

El monument, Tot per l’aire, ha caigut poc després de les sis de la vesprada quan estava pràcticament plantat

Imatge del remat que ha caigut a terra, que representa un aviador
Imatge del remat que ha caigut a terra, que representa un aviador / @josertomasro (Twitter)

Durant la Plantà de la falla Calvo Acacio de la ciutat de València, aquest dissabte de vesprada, ha caigut un dels tres elements que formen el remat. L’impacte ha fet que una de les figures centrals, que representa un pilot sobre una avioneta de grans dimensions, s’haja trencat i estiga visiblement feta malbé.

El monument, Tot per l’aire, és obra de l’artista faller Antonio Rubiño i competeix en la secció quinta A de la Junta Central Fallera. Rubiño ha explicat que en el moment d'afegir un remat en forma de lloro han vist que el monument no era gaire segur perquè estava cedint i que acte seguit ha caigut i s'ha partit. Cap persona ha resultat ferida com a conseqüència de l'accident.

Esboç del monument 'Tot per l'aire'
Esboç del monument 'Tot per l'aire' / Antonio Rubiño

El president de la falla, Armando González García, ha confirmat a À Punt Notícies que l'incident ha ocorregut poc després de les sis de la vesprada quan el monument ja estava pràcticament enllestit i hi treballava la grua per acabar de plantar-lo. González ha admés que "en un moment se m'ha anat tot per terra", perquè han treball de valent durant dos anys per a poder celebrar aquests actes fallers.

La falla s'ha trencat després d'intentar col·locar el remat
La falla s'ha trencat després d'intentar col·locar el remat / Celia Ruiz

La comissió, molt afectada per la pèrdua, ha fet una crida a tot el gremi d'artistes i confia a poder tornar a alçar la falla amb l'ajuda que rebran de tot el món faller. La fallera major de la Calvo Acacio, Eva Rodríguez, ha vist com el monument es trencava i ha confessat que ha llançat un crit, no ha pogut aguantar les llàgrimes i que no recorda res més dels fets.

La caiguda de part del remat ha afectat la resta del monument
La caiguda de part del remat ha afectat la resta del monument / À Punt NTC

També et pot interessar

stats