Catifa roja preparada per a la 91 gala dels Oscars amb 'Roma' com a gran favorita

La gala desperta una gran expectació perquè no tindrà cap persona que la conduïsca

El curtmetratge 'Madre' de Rodrigo Sorogoyen és el representant del cinema espanyol en l'entrega de premis
El curtmetratge 'Madre' de Rodrigo Sorogoyen és el representant del cinema espanyol en l'entrega de premis / The Academy

Roma, The Favourite i Green Book sonen com a favorites a millor pel·lícula en aquesta 91 edició de l’entrega dels premis Oscar, que té lloc aquest diumenge al Dolby Theater de Los Angeles.

La gala estarà marcada per l’absència d’un conductor, després que Kevin Hart renunciara a ser el mestre de cerimònies a causa d’una polèmica per haver publicat tuits homòfobs

Tanmateix, estarà carregada d’actuacions musicals que amenitzaran la gran cita del cinema internacional en un any en què els musicals com Ha nascut una estrella i Bohemian Rhapsody han rebut una gran acollida per part de la crítica i del públic. Així, la gala s’obrirà amb l’actuació en directe de Queen amb Adam Lambert en el paper de Freddie Mercury. També tindrà lloc l’esperada actuació de Lady Gaga i Bradley Cooper que interpretaran la cançó principal del film Ha nascut una estrella, entre altres actuacions amb cançons nominades al guardó.

L’Acadèmia ha confirmat els actors i actrius que anunciaran els premis entre els quals es troben Javier Bardem, Jennifer López, Samuel L. Jackson o Charlize Theron. Com a curiositat, famosos no relacionats amb el món del cinema també presentaran un premi, com ara el xef espanyol José Andrés o la tenista estatunidenca Serena Williams, que introduirà les candidates a millor pel·lícula.

'Madre', de Sorogoyen, aspira al millor curt 

En l’entrega de premis també hi haurà una representació del cinema espanyol amb el curtmetratge Madre de Rodrigo Sorogoyen, candidat a la categoria de millor curtmetratge de ficció. El drama espanyol, protagonitzat per Marta Nieto, s’enfronta a altres films internacionals com Fauve de Jeremy Comte, Detainment de Vincent Lambe, Skin de Guy Nattiv i Marguerite de la canadenca Marianne Farley.

Deu anys des de l’últim guardó al cinema espanyol 

Va ser el febrer de 2009 quan Penélope Cruz va rebre l’Oscar a millor actriu de repartiment per la cinta Vicky Cristina Barcelona, dirigida per Woody Allen.

Des d’aleshores, cap representant del cinema espanyol ha tornat a endur-se l’estatueta, però aquest diumenge un altre nom espanyol, el del director Rodrigo Sorogoyen, podria tornar a fer història.

També et pot interessar

stats