Caterva Teatre presenta una obra sobre Amado Granell a la Rambleta de València

Conta la vida del militar a través dels fets històrics que visqué i personatges ficticis del seu voltant

Caterva Teatre presenta 'Amado', un obra sobre la vida d'Amado Granell, al Teatre la Rambleta / À Punt NTC

La companyia valenciana Caterva Teatre presenta aquest divendres a la Rambleta de València el nou espectacle Amado, que recorre la vida del borrianenc Amado Granell, membre de La Nueve, la unitat que va alliberar París del nazisme. Una història de lluita per la llibertat.

En aquesta representació, Fernando Soler i Jaume Ibáñez reconstrueixen sobre les taules el recorregut vital de Granell en un viatge al passat a través de personatges ficcionats pròxims al militar. No és un biopic a l’ús, expliquen, sinó que agafen els fets històrics que Granell va viure i conten la seua perifèria. 

Per això apareixen personatges com ara el degà de la catedral d’Oriola, amb qui el militar va estar durant la Guerra Civil Espanyola, periodistes de l’ABC o milicians de La Nueve, la legió amb què va alliberar París. 

Així, Amado és el resultat d’un llarg procés de documentació i investigació, de submergir-se en la nostra memòria històrica “amb una part pedagògica molt important”, perquè els seus creadors consideren que anar al teatre ha de servir per a eixir de la funció sabent més coses que abans d’entrar. “Volem reivindicar i fer patent la figura d’Amado Granell”, recalquen. 

Una història de lluita per la llibertat, de somnis i de malsons, i de la decepció dels que van lluitar pels seus ideals i al final del camí es van quedar sols. Perquè Granell “va passar els seus dies en silenci esperant que la seua divisió blindada entrara pel carrer major del seu poble per a derrocar Franco i això mai no va passar”, conten els autors. 

Aquest divendres serà l'estrena absoluta a la Rambleta i a final de mes es representarà a l'Espai Inestable de València.

També et pot interessar

stats