La pluja obliga a suspendre la Festa de la Sega de l'Arròs al port de Catarroja

L'organització anunciarà pròximament si la cita tindrà lloc en una altra data del 2022 o si es trasllada de manera definitiva a l'any que ve

La plua obliga a suspendre la Festa de la Sega
La plua obliga a suspendre la Festa de la Sega / DO Arròs de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de setembre 2022 - 06:30 Actualitzat: 18 de setembre 2022 - 16:45

La pluja de les últimes hores ha obligat a suspendre la IX Festa de la Sega de l'Arròs al port de Catarroja (Horta Sud) i ha impedit la realització d'activitats a l'aire lliure. L'edició d'enguany arriba, a més, dos anys després de l'última a causa de la crisi de la covid.

Organitzada per la Denominació d'Origen Arròs de València per a donar a conéixer aquesta tradició agrícola de l'Albufera, la festa ha començat minuts abans de les nou del matí amb una excursió guiada per Seo/BirdLife i Acció Ecologista Agró per a conéixer les aus del Tancat de la Pipa i l'Albufera i passejos en barca gratuïts des del port de Catarroja

Però just abans de les demostracions de cuina a càrrec dels restaurants Sequial 20 i La Regenta, s'ha decidit suspendre. Això ha obligat a paralitzar la realització a l'aire lliure dels concursos de "perxa", la demostració de sega manual per part d'un grup d'agricultors, al compàs de cants de batre, l'actuació de música folk o el lliurament del Segador d'Honor 2022 a la família Andrés Salvador.

El "cant de batre" sí que s'ha pogut fer en forma d'una exhibició breu dels finalistes, segons han informat fonts de l'organització. El gerent de la DO Arròs de València, Santos Ruiz, ha afirmat que amb l'esdeveniment es reivindica que som un poble arrelat a la terra, i això significa també "acceptar la meteorologia".

L'organització anunciarà pròximament si la cita tindrà lloc en una altra data de 2022 o si, en canvi, es trasllada de manera definitiva a l'any que ve.

També et pot interessar