Castelló de la Plana s'acomiada de les festes amb el Magdalena Vítol

Les reines de les festes de Castelló, Lourdes Climent i Vega Torrejón, han dit adeu al seu regnat amb l'emoció a flor de pell

Les reines de les festes de Castelló, Lourdes Climens I Vega Torrejón, durant el Magdalena Vítol
Les reines de les festes de Castelló, Lourdes Climens I Vega Torrejón, durant el Magdalena Vítol / À Punt NTC

Les Festes de la Magdalena 2024 han posat aquest diumenge de nit el seu punt final amb la celebració de l'espectacle piromusical i teatral del Magdalena Vítol. L'acte ha estat presidit, com és tradició, per les reines de les festes de Castelló, Lourdes Climent i Vega Torrejón, que han eixit al balcó de l'Ajuntament i han estat acompanyades pels milers de castellonencs i castellonenques que ja comencen el compte arrere per a la Magdalena del pròxim any.

L'olor de pólvora és sempre el rerefons d'un dels esdeveniments més esperats de la Magdalena. Als peus del Fadrí, enfront de la façana gòtica de la cocatedral de Santa Maria, els festers i festeres han compartit l'ambient festiu previ al Vítol amb l'arribada de les comissions de les gaiates acompanyades per les xarangues.

Les reines, juntes, han pres la metxa de la gran traca final, a càrrec, com és tradició, de la Pirotecnia Martí de Borriana. El foc ha recorregut els carrers Vera i Gasset, la plaça Porta del Sol, el carrer de Ruiz Zorrilla, l'avinguda Rei en Jaume, el carrer de Sant Vicent, la ronda del Millars, els carrers de Saragossa, Colom i Enmig, la plaça Porta del Sol, els carrers Trinitat i Ximenez, les places de la Pau, Major, Maria Agustina, i els carrers de Sanahuja, Sant Roc, Sant Félix, Enmig i Colom abans de tornar finalment al Fadrí.

Quan la traca ha acabat el seu recorregut, les reines, des del balcó, han pronunciat el crit “Magdalena!”, i els assistents han respost de manera unànime “Vítol!”. Ha començat llavors l'espectacle a càrrec de la companyia de Vila-real La Fam Teatre, que ha partit de la pirotècnia (instal·lada en els diferents edificis històrics que flanquegen la plaça) i ha afegit música, dansa i teatre per a crear un relat festiu.

Les reines han deixat el balcó de la casa consistorial en el que és el seu últim acte oficial, moment en què ha començat el compte arrere fins que arribe la Magdalena del 2025, que tindrà lloc del dissabte 22 al diumenge 30 de març.

Reviu l'emotiu moment del Magdalena Vítol en la retransmissió d'À Punt

També et pot interessar

stats