Castelló de la Plana honra la Lledonera en la processó de la patrona

La ciutat recupera aquest acte tradicional i emotiu després de dos anys de pandèmia

Processó en honor de la Mare de Déu de Lledó, patrona de Castelló de la Plana
Sònia González
01 de maig 2022 - 21:40

El veïnat de Castelló de la Plana s'ha bolcat amb el dia gran de les festes en honor de la Mare de Déu del Lledó, patrona de la ciutat. L'acte més destacat de la jornada d'aquest diumenge és la processó que ha portat la imatge de la Lledonera pels voltants de la basílica, aquesta vesprada. Un acte ple d'emoció i molta devoció que tornava després de dos anys de pandèmia.

Les obres de l'avinguda de Lledó han obligat a modificar l'itinerari de la processó, que ha transcorregut pel Caminàs i pel camí de la Plana i després per la mateixa avinguda, fins a tornar a la basílica. El que no ha canviat és el fervor del públic, que ha llançat lloes i visques a la Mare de Déu al seu pas. I és que els assistents tenien ganes de tornar a veure la Mareta. Els veïns i veïnes han destacat l'emoció del moment i la recuperació d'actes com les mascletaes, que en Magdalena no es van poder fer.

Una cavalcada costumista ha obert el seguici de la processó, que ha culminat amb el cant de la salve popular ja a la basílica de Lledó: el colofó a un cap de setmana de tradicions intenses en honor de la Lledonera, en unes festes que acaben el 4 de maig.

També et pot interessar

stats