Castelló de la Plana celebra el centenari de la proclamació de la Mare de Déu del Lledó com a patrona

Autoritats civils i religioses han rebut aquest dimarts la figura de la Lledonera, envoltada per la devoció de la ciutadania

Castelló de la Plana celebra el centenari de la proclamació de la Mare de Déu del Lledó com a patrona de la ciutat / À Punt NTC

Aquest dimarts és un dia de festa a Castelló de la Plana, perquè hui fa cent anys d’aquell 8 de novembre de 1922, en què es va proclamar la Mare de Déu del Lledó com a patrona de la ciutat. 

Per a celebrar aquesta efemèride, hui ha sigut dia d'acostar la Mare de Déu al poble. En un pelegrinatge en carro per la ciutat, han traslladat la Lledonera des de la basílica al centre de la ciutat. A les 12:00 hores ha arribat a la plaça Major, on ha sigut rebuda per autoritats civils i religioses i envoltada per la devoció de molts ciutadans.  

El volteig de les campanes de totes les esglésies i ermites de la ciutat ha sigut la banda sonora que ha acompanyat la Mare de Déu fins a la cocatedral de Santa Maria. 

Cent anys després, s’ha llegit el rescripte papal que va nomenar la Mare de Déu del Lledó com a patrona de la ciutat i s’ha celebrat un magnificat dins del temple. Les celebracions continuaran, ja que divendres es representarà el Misteri de Castelló, dissabte el ball perdut a la plaça Major i diumenge missa a la basílica i concert a la cocatedral. 

També et pot interessar

stats