Castelló de la Plana, capital del bestiari festiu valencià i català per un dia

La XXII Trobada de Bèsties de Foc, organitzada per Botafocs, torna a il·luminar la capital de la Plana Alta després de la pandèmia

Quan ha acabat el ball de les figures, s’han fet les enceses individuals i conjuntes de pirotècnia del bestiari, amb un remat pirotècnic final

La vibra, l'hidra, el cuc guardià, el gall, el boc, el grifó, el bitxo o el drac tricèfal són algunes de les bèsties de foc que han desfilat aquest dissabte pels carrers de Castelló de la Plana, originàries de diversos punts del País Valencià i de Catalunya.

La XXII Trobada de Bèsties de Foc, organitzada per l’associació cultural Botafocs Ball del Dimoni i l’Ajuntament de Castelló, és una festa en què el foc, la pirotècnica, la tradició i la música omplin els carrers de la capital de la Plana Alta.

Després de plantar les figures de totes les entitats participants a la plaça Major, s’ha fet la presentació i benvinguda de les bèsties. A continuació, la tabalada infernal ha calfat els motors d'una cercavila sense foc dels gegants i bestiari.

Les tretze figures participants han sigut: els gegants i cavallets dels Gaiters de l'Aguilot de Tortosa; els gegants de Vila-real Pasqualet i Mariagracieta, acompanyats pels dolçainers del Trull; el boc Jordiet de Tortosa, de l'entitat Llampecs Nois; l'hidra d'Artesa de Lleida; el nou drac tricèfal Nelo i el cuc de Polop; el grifó de Tarragona; el bitxo del Torrent Mitger de Terrassa; la vibra de Reus i el bestiari de Botafocs (drac, vibra i bestiari infantil).

Quan ha acabat el ball de les figures, s’han fet les enceses individuals i conjuntes de pirotècnia del bestiari, amb un remat pirotècnic final.

Els pròxims actes que organitza Botafocs tindran lloc els dies 23 de juny (Nit de Sant Joan), 24 de juny i 2 de juliol (XX Trobada de Dimonis).

També et pot interessar

stats