Castelló de la Plana acull l'exposició "Sorolla i el renàixer de l'escola valenciana"

L'exposició fa un recorregut de la pintura valenciana entre 1871 i 1923

"Sorolla i el renàixer de l'Escola Valenciana" es pot visitar al Museu de Belles Arts fins al pròxim 7 d'abri / À Punt NTC

Castelló de la Plana ofereix des d'aquest dijous, 25 de gener, l'exposició "Sorolla i el renàixer de l'escola valenciana", que es pot visitar al Museu de Belles Arts fins al pròxim 7 d'abril. Amb aquesta mostra, la Plana Alta tanca l'Any Sorolla, el centenari de la mort del pintor de la llum per excel·lència.

L'exposició amaga moltes sorpreses. Està composta per 84 obres, de les quals 34 són de Sorolla i algunes feia dècades que no s'havien exposat a la Comunitat Valenciana. 

Javier Pérez Rojas, comissari de l'exposició i catedràtic d'Història de l'Art, ha explicat que "hi ha alguna peça que no s'havia vist mai, un estudi del Dos de maig molt interessant i algunes rareses". Però, més enllà de les peces pictòriques, la mostra és important perquè "contextualitza de manera àmplia Sorolla amb els seus coetanis valencians; és a dir, que es fa un recorregut de la pintura valenciana entre 1871 i 1923", ha dit Pérez Rojas.

També et pot interessar

stats