Castelló ompli Lledó de flors

Més de 5.000 persones obsequiaran la patrona de la capital de la Plana amb més de 55.000 flors.

VÍDEO | Castelló ompli Lledó de flors

Les festes de la Magdalena arriben a la recta final de la setmana gran i viuran hui l'ofrena floral a la Mare de Déu de Lledó a la seua Basílica. Tota la ciutat es bolcarà per a vestir de pètals la patrona de la ciutat i teixir un mantell de tribut i devoció. 

En total, més de 55.000 flors formaran part del tapís dedicat a la Verge en un acte en el qual es preveu que participen més de 4.000 castellonencs de diferents col·lectius i membres de les delegacions convidades. El roig, el blanc, el rosa i el groc són els colors elegits per als rams que conformaran el disseny previst.

L'acte ha arrancat a les 10:30 del matí des de la plaça de Maria Agustina amb la participació de particulars, col·legis, associacions veïnals, escoles de ball, colles, cases regionals, la coral Vicent Ripollés, els pal·liers de la Verge de Lledó i l'associació Barreros de la Patrona. 

Ja de vesprada, a partir de les 16:00 h, hi participen col·lectius com els cavallers templers, confraries, festes de carrer, gaiates, reines de la província, les màximes representants de la Magdalena en anys anteriors, corts d'honor de 2018, delegacions convidades i corts i reines de 2019, a més de l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i membres de la junta. 

Després de la desfilada i ja a l'interior de la basílica, les reines de les festes, Natalia Palacio i Natalia Collazos, depositaran els seus rams als peus de la patrona. El cant de la salve i el besamans a la Lledonera posaran el punt final a aquest emotiu acte. 

També et pot interessar

stats