Castelló acomiada la Magdalena amb un vítol alternatiu

Molts veïns de la ciutat han celebrat la cloenda de les festes des dels balcons de casa.

Les reines de la Magdalena 2019 acomiaden les festes des del balcó de l'Ajuntament
Les reines de la Magdalena 2019 acomiaden les festes des del balcó de l'Ajuntament / À Punt NTC

Aquest diumenge, com cada quart diumenge de Quaresma, el veïnat de Castelló de la Plana hauria omplit la plaça Major de la Ciutat de gom a gom per a acomiadar les Festes de la Magdalena al crit de “Magdalena Vítol”.

Però precisament en l’any del 75 aniversari de les festes fundacionals de Castelló de la Plana, aquest emblemàtic acte no ha tingut lloc per primera vegada. S’ha hagut d’ajornar, com altres com les Falles, els Moros i Cristians o la Setmana Santa, per la crisi sanitària causada per la pandèmia del coronavirus.

No obstant això, i tot i que la plaça estava buida, molts veïns van voler celebrar la cloenda de les festes des dels balcons de casa i van compartir els vídeos a través de les xarxes socials. I aquest no ha sigut l’únic acte de la Magdalena que s’ha viscut alternativament des dels balcons. També es van fer mascletaes o fins i tot una recreació del Pregó.

Aquest any el crit de “vítol”, ben bé podria tindre uns altres destinataris, els professionals sanitaris que lluiten contra el Covid-19.

També et pot interessar

stats