El castell de Peníscola ja es pot visitar de manera virtual i és accessible al 100%

Més de 5.300 fotografies fan possible aquesta reproducció en 3D que deixa al descobert racons pocs visitats fins ara.

La visita virtual al castell inclou una audioguia en 4 idiomes diferents: castellà, valencià, francés i anglés
La visita virtual al castell inclou una audioguia en 4 idiomes diferents: castellà, valencià, francés i anglés / Dipcas

El castell de Peníscola és un referent turístic i així ho avalen les cinc mil visites en menys d'un mes que ha acollit des de la reobertura el passat 11 de juny. Ara, trenca les barreres arquitectòniques i ja és accessible al 100% per a les persones amb mobilitat reduïda, gràcies a una representació digital en tres dimensions que ha posat en marxa la Diputació de Castelló.

Més de 5.300 fotografies i moltes hores de treball de l'associació per a la documentació i divulgació AD&D 4D han fet possible aquesta reproducció que suma 47.000 metres quadrats i deixa al descobert racons pocs visitats fins ara. És el cas de la part posterior del castell, la dels penya-segats, on se situa l'escala del papa Luna, que connecta el recinte emmurallat amb el que era l'embarcador de la fortalesa.

Per a gaudir d'aquesta reproducció, s'ha d'accedir al web del castell, on es redirigirà a la plataforma Sketchfab, la més important dins del món de la creació de continguts en 3D. La visita virtual al castell inclou una audioguia en 4 idiomes diferents: castellà, valencià, francés i anglés

Una fortalesa dels templers amb set segles d'història

El castell de Peníscola és una fortalesa aixecada pels templers entre el 1294 i el 1307, quan l'orde ja estava a punt d'extingir-se. Aquests murs també van allotjar Benet XIII, el papa Luna, qui va passar en aquesta fortalesa els seus últims anys, entre el 1411 i el 1423, tot transformant el castell en palau pontifici i defenent la seua legitimitat com a papa fins a la seua mort. Quan el visitant passeja per aquesta fortalesa recorre un edifici amb més 700 anys d'història i esdeveniments.

Visites guiades i lliures

Els espais visitables gestionats per la Diputació de Castelló estan constituïts pel mateix castell i el parc d'artilleria, una àrea militar amb bateries que envolta la fortalesa per la part marítima connectada amb túnels i rampes. Hi ha visites guiades gratuïtes amb aforament restringit i també es pot realitzar la visita lliure. El visitant disposa d'un servei d'audioguia gratuït que es pot descarregar a Google Play i a l'AppStore. Així mateix, amb la compra de l'entrada tenen d'un fullet-plànol que els ajudarà en el recorregut.

L'horari és de 09:30 h a 21:30 h i el preu de l'entrada és de 5 euros i de 3,5 euros per a aturats, docents, estudiants i menors de 16 anys. Els xiquets menors de 8 anys no paguen.

També et pot interessar

stats