Castalla i Petrer recorden Enric Valor en els 108 anys del naixement

El 22 d’agost de 1911 va nàixer l’escriptor i diverses entitats li han preparat un homenatge a l’alt del Guisop.

Castalla i Petrer recorden Enric Valor en els 108 anys del naixement
Castalla i Petrer recorden Enric Valor en els 108 anys del naixement

Tal dia com hui de fa 108 anys nasqué l’autor de Castalla Enric Valor. Diverses entitats han organitzat aquest 22 d’agost un acte d’homenatge per recordar-lo en un dels seus paisatges preferits, l’alt del Guisop. L'activitat la van començar a celebrar arran del centenari del naixement d’Enric Valor, el 2011.

Amb aquest acte, les entitats organitzadores no sols volen recordar aquesta important figura de la llengua i la cultura valenciana, sinó que també reivindiquen altres accions i mesures que dignifiquen la figura de l’escriptor castallut. Per exemple, la creació de la Fundació Enric Valor; la necessitat d’incrementar la presència de l’obra narrativa de l’escriptor en adaptacions audiovisuals en totes les plataformes de la programació de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, i la recuperació efectiva i funcional de la Casa Valor, a Castalla. 

Aquesta, però, no és l’única jornada valoriana: a l’octubre de l’any passat, a Castalla, l’Ajuntament i diversos col·lectius i entitats van organitzar la II Fira de la Fantasia Enric Valor. Enguany també han tingut lloc les IV Jornades Formatives Enric Valor i l’Escola, i la Diputació d’Alacant ha tornat a celebrar a Castalla la gala de lliurament del Premi de novel·la en valencià Enric Valor, en la 25a edició, que ha guanyat Vicent Josep Escartí amb El mas de les ànimes. El mas de les ànimes

També et pot interessar

stats