Les cases del Cabanyal tornen a acollir les imatges de la Setmana Santa Marinera

Aquest barri de València recupera una de les seues tradicions més estimades, després de dos anys de pandèmia

Tornen els altars particulars a la Setmana Santa Marinera al Cabanyal (València)

Després de dos anys sense celebracions al carrer, la Setmana Santa torna amb tota la força a la Comunitat Valenciana i es recuperen moltes tradicions que s’havien interromput a causa de la pandèmia.

Als poblats marítims de la ciutat de València s’ha recuperat amb molta il·lusió la tradició de custodiar les imatges de la Setmana Santa Marinera a l’interior de les cases particulars. Un costum molt arrelat en aquesta zona i que la ciutadania estava desitjant recuperar perquè –asseguren– “impressiona i imposa veure les imatges”, com ha explicat a À Punt NTC el germà major de la Confraria de la Columna, Vicente Martínez.

Les càmeres d'À Punt han entrat en una casa típica del 1934 del barri del Cabanyal de València. El primer que ha fet el nou propietari en comprar-la ha sigut obrir-li les portes a la imatge de Jesús a la Columna perquè puga rebre visitants. Manu Hinojosa, el florista encarregat d’engalanar l’altar de la talla amb flors abans que comence a rebre visites, ha remarcat que una part fonamental de la Setmana Santa Marinera és estar al carrer amb la resta del veïnat, i que és una festa que es comparteix amb tot el poble. 

Però al barri del Cabanyal no només les cases particulars allotgen imatges. També s’habiliten plantes baixes, locals, negocis o comerços. És el cas d'una floristeria, que ha decidit dedicar una part del negoci a custodiar el Crist del Salvador, el patró d’aquest barri mariner. 

També et pot interessar

stats