'Casada i callada': el nou relat generacional de les dones d’Emma Zafón

L’autora retrata el paper de la dona als pobles en els anys setanta i com els seus desitjos quedaven sepultats pel masclisme

Portada del nou llibre d'Emma Zafón / À Punt NTC

Casada i callada és l'última novel·la de la periodista i escriptora de Llucena, Emma Zafón. Un relat sobre l'educació sentimental d'una generació de dones que és també una denúncia. Ambientada a la comarca de l'Alcalatén, Zafón ens desvela com certes estructures socials masclistes continuen dominant la vida de les dones als pobles.

En Casada i callada, l’autora fa un retrat d'una generació de dones dels anys setanta que veuen com els seus desitjos i aspiracions queden sepultats pels convencionalismes socials més masclistes que dominen els pobles xicotets. "El fet que en un lloc on la teua intimitat està tan summament diluïda, tot el món sap el que fas, entra i ix de la teua vida, et jutja amb moltíssima facilitat, és encara tot molt més complicat”, apunta l’escriptora.

Zafón ha escrit la novel·la després d'allunyar-se de Llucena i de repensar com els avanços no tenen cabuda en eixes societats. “Fets com el divorci, l'homosexualitat o estar fadrina encara té un gran pes estigmatitzador”, assegura l’autora, que s’ha sentit assenyalada i que amb aquest text, reclama, vol denunciar la normalització d'unes dinàmiques socials molt arrelades que ens afecten a totes i tots.

També et pot interessar

stats