La Casa de les Roques de València rep 2.600 visites més que l’any passat

El Museu del Corpus o Casa de les Roques de València ha rebut 40.795 visitants entre els mesos de gener i juliol. Un total de 2.621 persones més que l’any passat en el mateix període.

La construcció de la Casa de les Roques data del segle XV
La construcció de la Casa de les Roques data del segle XV / Fundació Turisme València

Les últimes dades confirmen la tendència a l’alça dels últims anys en relació amb les xifres de persones que visiten el Museu del Corpus de València. Enguany hi ha hagut un total de 40.795 visites entre gener i juliol, és a dir, 2.621 persones més que l’any passat.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha valorat positivament les últimes xifres de visites al museu. L’edil ha assenyalat que “la resposta de la ciutadania i de les persones que ens visiten ens anima a continuar treballant, dignificant i difonent espais culturals com la Casa de les Roques”.

Fuset ha comentat que “cal recordar que les dades són especialment positives si tenim en compte que el Museu del Corpus va estar tancat durant mes i mig, temps que van durar les obres de reforma”. El regidor ha afegit que “a més, són unes dades que mostren el gran interés dels ciutadans i ciutadanes així com dels turistes que ens visiten pel nostre patrimoni cultural i que ens permetran seguir amb la tasca que va començar aquest govern ara fa tres anys”.

La construcció de la Casa de les Roques data del segle XV. El primer acord que es coneix correspon al 1435, data en què Pere el Cerimoniós mana construir la casa perquè servira d'alberg als carros i la resta de ferramentes que acompanyaven la processó del Corpus. Aquests carros, coneguts popularment amb el nom de roques, han donat nom a aquest singular Museu del Corpus, més conegut com la Casa de les Roques.

També et pot interessar

stats