La Casa Museu Azorín de Monòver mostra més de seixanta caricatures de l'escriptor

La col·lecció recull informació publicada en els diaris i revistes durant més d'un segle

L'exposició a la Casa Museu d'Azorín a Monòver / À Punt NTC

La Casa Museu Azorín de Monòver, al Vinalopó Mitjà, acull l'exposició "Azorín gràfic". Una selecció de més de seixanta caricatures i vinyetes sobre l'escriptor i cronista de la generació del 98. Esta mostra ens aproxima a l'evolució física i ideològica d'Azorín, al llarg dels seus 93 anys. Una col·lecció recollida durant deu mesos d'investigació i cerca, entre les publicacions fetes en els diaris i revistes durant més d'un segle.

La mostra inclou un autoretrat d'Azorín que, curiosament, és el menys fidel a la realitat. Segons indica Yolanda Ramos, guia del museu, algunes obres tenen una gran història al darrere. Com una enviada des del Congrés on l'escriptor apareix amb el barret groc. "Com que va ser diputat, la tenen penjada al passadís del Congrés".

Amb la caricatura, aconsegueixen expressar el que les fotografies no poden captar: l'essència i l'interior d'este cronista, una de les figures més importants de Monòver. "En quasi tots els seus llibres anomena coses d'ací: el casino, l'Ajuntament i coses típiques, com fer la randa", ha explicat Ramos.

Les seixanta cares són diferents mirades d'un mateix geni literari que es poden visitar a la Casa Museu de l'escriptor fins a finals d'any.

També et pot interessar

stats