La carxofa DO Benicarló, protagonista del Baix Maestrat al gener

Amb mesures de seguretat i opcions per a emportar, 27 bars i restaurants s’han adherit a les Jornades del Pinxo amb Carxofa

La carxofa amb DO Benicarló s'utilitza durant aquest mes en molts restaurants del Baix Maestrat / À Punt NTC

El gener a Benicarló és sinònim de celebració gastronòmica, amb una protagonista arrelada a aquesta terra del Baix Maestrat, la carxofa. Si bé la pandèmia ha obligat a extremar les precaucions, els establiments han pres mesures per garantir la celebració d’aquesta especialitat culinària.

Alguns establiments com Hogar del Pescador han optat per preparar les taules fora, al carrer, per als clients. Al Magatzem de la Mar han transformat el local en un aparador de delícies amb carxofa: guatla en escabetx amb verdura de temporada i pastissets de carxofa i moniato són algunes de les receptes que ofereixen. Enguany han s'han estimat més preparar menjars per a emportar-se a casa: la gent accedeix amb invitació i s'emporta els plats escollits.

Aquest divendres comença a servir-se el plat principal de la festa: se celebren les Jornades del Pinxo, on participen 27 bars i restaurants de la zona. Amb propostes molt diferents, de mar o de muntanya, totes tenen com a ingredient estrela la carxofa amb Denominació d’Origen Benicarló, i es podran gaudir del 14 al 30 de gener.

També et pot interessar

stats