Carrícola instal·la una càpsula del temps que s'obrirà el 2043

La placa és un projecte de l'artista Pau Lagunas i custodia testimonis i objectes de veïns i veïnes i escriptors com Xavier Aliaga o Maria Josep Escrivà

Instal·lació del Quilòmetre Zero a Carrícola / À Punt NTC

Com haurà canviat Carrícola en vint anys? Dècades arrere el poble de la Vall d'Albaida va apostar per l'ecologia local i ara és tot un referent de l'equilibri sostenible a la Comunitat Valenciana. Amb vora cent habitants, Carrícola posa tota la cura en els cítrics, els cultius de secà i les hortalisses.

Es tracta de tota una inspiració per a l'artista Pau Lagunas, que, acompanyat del veïnat, ha instal·lat aquest diumenge al poble el projecte Quilòmetre Zero. Es tracta d'una placa que custodia una càpsula del temps que alberga testimonis i objectes de vint veïnes i veïns representatius de la població i una desena d'escriptors valencians, com Xavier Aliaga o Maria Josep Escrivà, que també han participat en la iniciativa.

"Els valencians necessitàvem un altre quilòmetre zero, alternatiu, o pensat d'una altra manera", ha explicat Lagunas en referència al de la Puerta del Sol de Madrid. Aquesta col·lecció de records, reivindicacions i desitjos l'han soterrada davant de les portes de l'Ajuntament i no la tornarà a obrir fins al 2043.

Carrícola va forjar un dels seus senyals d'identitat el 2010, Any Internacional de la Biodiversitat, amb setanta escultures i intervencions artístiques biodegradables. Una ruta que convida a recórrer el seu terme i a gaudir del seu patrimoni, tota una fusió entre art i naturalesa.

També et pot interessar

stats