Els carrers d'Altura es converteixen aquests dies en un betlem

Fins al 8 de gener es podrà passejar al llarg de deu escenes on no falta cap detall

Una de les escenes representades en el betlem d'Altura / À Punt NTC

Són molts els betlems que es poden visitar des d'aquests dies pels pobles del nostre territori, però el que s'inaugura aquest divendres a Altura (Alt Palància) és ben original. És un betlem de mides reals ubicat als mateixos carrers de la localitat, on el mateix veïnat cobra protagonisme. Fins al 8 de gener es podrà passejar al llarg de deu escenes on no falta cap detall.

El creador és Juanvi López, veí del poble, obrer de professió i betlemista aficionat. Segons l’artista, “va arribar un moment que m’inquietava fer un betlem on la gent del poble fora partícip del mateix betlem”. La seua família i amics l'han ajudat cada any a fer-lo realitat. “És inimaginable les hores que hi he invertit, després de treballar, els dies de festa… tot”, ha afirmat.

Un treball durant mesos amb homenatge al veïnat inclòs, perquè els protagonistes de les escenes del betlem són els mateixos veïns del carrer. La tradició enguany s'amplia i es converteix en un punt d'atracció de visitants. Consuelo Lozano, veïna d’Altura, diu: “No et pots imaginar la de persones que hi passen de totes parts”. Una manera original de donar-li al poble un ambient de Nadal.

També et pot interessar

stats