Carmen Alborch, nomenada patrona del Museu del Prado a títol pòstum

El centre d'art destaca que era "una dona extraordinàriament culta, valenta i d'enorme simpatia".

Alborch, en una imatge d'arxiu
Alborch, en una imatge d'arxiu

El ple del Reial Patronat del Museu del Prado ha aprovat per unanimitat aquest dilluns el nomenament de l'exministra Carmen Alborch com a patrona a títol pòstum de la institució, pels "molts serveis" que va fer en defensa d'aquesta institució i de la cultura espanyola.

La proposta de José Pedro Pérez-Llorca, en nom de la Comissió Permanent, s’ha aprovat amb el suport unànime del màxim òrgan del Museu del Prado.

"Es dona la circumstància que aquest dilluns estava previst nomenar-la patrona efectiva, però la seua defunció va succeir fa uns dies", han assegurat des del Patronat.

Amb aquesta decisió, el Reial Patronat del museu vol deixar "constància" de la seua consideració cap a qui va ser ministra de Cultura, "una dona extraordinàriament culta, valenta i d'enorme simpatia".

El museu considera que, "des del seu perfil professional i la seua trajectòria política", Carmen Alborch sempre va saber ser un "exemple de diàleg, tolerància, creativitat i entusiasme al servei de tots els espanyols i espanyoles".

També et pot interessar

stats