Carme Miquel, guardonada amb el premi Fundació Bromera

En la modalitat col·lectiva del premi, ha estat reconegut el Festival d’Oliva de Poesia.

Carme Miquel, guardonada amb el premi Fundació Bromera
Carme Miquel, guardonada amb el premi Fundació Bromera

L’escriptora i docent Carme Miquel ha sigut guardonada amb el premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019, que distingeix aquelles persones i institucions o iniciatives que representen els valors i els objectius que promou l’entitat sense ànim de lucre, com és el foment de la lectura i l’ús del valencià.

Miquel és acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i integrant del Moviment de Renovació Pedagògica Freinet. Com a docent, destaca la dedicació de més de 40 anys a l’educació, l’escriptura i la promoció del valencià, i fons i tot va ser presidenta de l’Escola Valenciana entre 1990 i 1994 i de la CAPPEPV.

Amb més d’una trentena de llibres publicats, la seua obra Aigua en cistella ha sigut reeditada més de deu vegades i ja va per més de 19.000 exemplars venuts.

A més, ha participat en nombroses ocasions en tertúlies, esdeveniments i altres activitats relacionades amb la llengua i la literatura, com ara el capítol del programa Plaerdemavida d’À Punt Mèdia en el qual va reflexionar sobre la importància de les cobertes dels llibres.

El Festival d’Oliva de Poesia rep el guardó col·lectiu

En la modalitat col·lectiva, el guardó ha recaigut enguany en el Festival d’Oliva de Poesia, Poefesta, un esdeveniment que, després de catorze edicions, s’ha convertit en “una de les cites de referència en l’àmbit de les lletres i en un lloc de trobada per a poetes de tot el món”, destaca la fundació.

El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 1 de febrer, en el transcurs d’un sopar literari al qual assistiran representants del món polític, cultural i de l’ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats.

Amb motiu de la tercera edició dels premis, la Fundació ha editat un llibre que conté un perfil i una entrevista de Carme Miquel que va dur a terme Albert Vicent Moreno, cap de la Unitat de Projecció Social d’À Punt, i un reportatge sobre la Poefesta de la periodista Puri Naya.

També et pot interessar

stats